dinsdag 4 augustus 2009

Afblijven!


Luna:
U komt zeer ongelegen. Ik ben namelijk druk bezig met dit kippenbotje, zoals u ziet. En daar kan ik dus geen pottenkijkers bij gebruiken. Bovendien zou het best zo kunnen zijn dat u honger heeft en van zins bent mijn botje van mij af te pakken. En dat terwijl ik er nog lang niet mee klaar ben. Ja, ik heb dus liever dat u gaat, en wel onverwijld, inderdaad.



Ook dat nog, u heeft dus twee verslaggevers bij u. Jazeker, ik zie ze wel en ik voel dat zij eveneens belangstelling hebben voor mijn kippenbotje. Daarom ga ik nu link worden. U hoort mij goed inderdaad, en ik snap niet waarom u nu toch hier blijft staan. Is mijn gegrom niet duidelijk genoeg voor u? U schijnt geen van drieën mijn boodschap te ontvangen of te vatten, heh?



Ah, mijn botje ligt er gelukkig nog. Ja, want je weet maar nooit inderdaad. Maar ik kan dus met zekerheid concluderen dat u het nog niet van mij heeft weggenomen. Ja, je kunt dan wel op je hoede zijn maar met mensen weet je het maar nooit. Zo heb je een lekker kippenbotje voor je neus liggen en zo wordt het van je afgepakt. Daarom vertrouw ik u niet, nee.


En die Boez van u vertrouw ik dus ook voor geen cent. Geeft u hem geen eten soms? Wel, hij zit namelijk erg verlangend naar mijn botje te kijken. Maar wees er maar zeker van dat ik hem geen stap dichterbij laat komen. Nee, mijn nagels zijn in goede conditie en ik heb ook al mijn tanden nog. Ondanks mijn leeftijd, ja. Ja, het is maar dat u weet dat hij, mocht hij het in zijn kop halen mijn botje af te pakken, niet bepaald ongeschonden uit de strijd zal komen. Ik zeg het u maar ronduit, dan kunt u daar rekening mee houden.



Ja, ik zie dat vriendinnetje van uw Boez heus ook wel loeren naar mijn botje. Zij is minder brutaal dan hij, maar toch dient ook zij rekening te houden met mijn humeur van dit moment. Nee, ik ben helemaal niet blij met die belangstelling van u en die haarfabrieken van u, dat heeft u goed opgemerkt.



Ik stel voor dat u er nu weer vandoor gaat. Ja, u heeft mij nu lang genoeg geïntimideerd en ik durf te wedden dat u best nog wel andere dingen te doen heeft, is het niet? En als u dan toch gaat, lijkt het mij erg handig als u uw begeleiders met u meeneemt.
Nee, van mijn kippenbotje blijft u af. Afblijven zei ik! AF-BLIJ-VEN!
(Helaas voor Luna, maar wij kunnen niet toestaan dat welke kat dan ook aan kippenbotjes zit te kluiven, laat staan de botjes tussen zijn kiezen kapot kraakt. Het gevaar is namelijk erg groot dat zo'n stukje bot ergens in de keel of elders in het inwendige lijf blijft steken en de gevolgen kunnen vreselijk zijn. Wij raden daarom ook altijd de mensen aan hun kippenresten goed verpakt in de vuilniszak te stoppen; dat is tenslotte een kleine moeite, toch?)

Geen opmerkingen: