maandag 31 augustus 2009

Hofmakerij?


Het was nog vroeg in de ochtend. Oscar zat voor zijn huis op het bankje en tuurde wat voor zich uit. Wij waren met Cera op stap want de Boez was weer eens het dak op gegaan en Cera had derhalve ook niet veel anders om hand... eh, poten.



Zodra Oscar Cera in de gaten kreeg, sprong hij van zijn bankje af, voor de camera langs. En net nu we hem zo goed in beeld hadden en de foto van het jaar konden maken. Maar dat ging dus mooi niet door. Was Oscar op weg om Cera te gaan pesten? Dat zou erg vervelend zijn want Cera heeft regelmatig al genoeg pestkoppen achter zich aan. Wij bekeken de situatie nader.



Oscar raasde als een malloot heen en weer. Het was alsof hij zich erg aan het uitsloven was voor Cera, en Cera bleef gelukkig vrij kalm en zag de uitsloverij aan. Zij volgde Oscar dus wel met haar ogen, maar dat kunt u op de foto duidelijk zien (of juist niet). Nee, Oscar was dus niet aan het pesten; het leek er eerder op of hij met Cera aan het sjansen was!




Toen Oscar klaar was met zijn voorstelling, ging hij bij Cera aan de andere kant van de boom zitten. Naast de sierkolen, inderdaad. Doch Cera had geen zin in gedoe en ging naar het Zooiplein toe. Dat waren we overigens al eerder van plan.



Oscar keek Cera na. En wij liepen om de boom heen en volgden Cera naar het pleintje.




Toen wij de straat waren overgestoken, zagen wij een pestkop zitten. Zwarte Gijs, ja. Hij loerde naar Cera en wij zagen aan zijn hele houding en ogen dat hij vast van plan was onze ochtend te verpesten en achter Cera aan te gaan. Wij spraken hem toe en gaven hem een waarschuwing. Wij wilden namelijk niet dat onze fotoreportage op het Zooiplein door hem in de soep zou lopen.
Gelukkig bleef Zwarte Gijs toen zitten waar hij zat. Maar zou dat ook zo blijven? Wij konden op dat moment niet in de toekomst kijken.



Cera ging naar de glijbaan om te po(e)seren. Wij hebben al vele foto's van Cera op de glijbaan, maar er konden er best nog een paar bij, vond ze. Wel, ons model mag af en toe best haar eigen poeseerplek uitkiezen dus we lieten Cera haar gang gaan.




Ja Cera, erg mooie houding zo. Die hadden we nog niet dus we drukten driftig op de knop van de camera.




Ach ja, van de poeseren krijg je dorst, dat snapten we best. We lieten Cera even met rust om rustig te kunnen drinken. Ook een model heeft recht op af en toe een beetje ontspanning heh? We kondigden dus een korte poeseerpauze af.



En daar was dan opeens Oscar weer. Hij had wel erg veel belangstelling voor Cera, en wij gingen ons afvragen of hij haar misschien niet een beetje aan het versieren was!




Vooral toen Oscar ook nog eens aanstellerig op de grond ging liggen rollen, werd ons vermoeden steeds sterker. Hier was vast en zeker sprake van een versierpoging maar dat kwam ons helemaal niet uit. Bovendien is Cera de vriendin van de Boez en dus vinden wij die hofmakerij van Oscar maar helemaal niks. Wij besloten een einde te maken aan de poeseersessie (Cera werd sowieso te veel afgeleid door Ossie), en maakten aanstalten het Zooiplein te verlaten.




Oscar volgde ons en speelde kiekeboe met Cera. Gelukkig ging Cera daar niet op in. Oscar sloofde zich dus voor niks uit.



Inmiddels waren wij Zwarte Gijs helemaal vergeten. Dat was een foutje van ons. Toen wij het hek rond het Zooiplein bereikten, zagen wij hem weer zitten. Wij zagen aan zijn snuit dat een waarschuwing geen effect meer zou hebben, en wij kregen gelijk.
Gijs kwam plots achter het hek langs tevoorschijn, en sprintte achter Cera en Oscar aan. Deze namen de benen en staken in paniek de straat over, vlak voor een voorbijkomend wielhuis langs!
Het ging maar net goed. Gelukkig remde de bestuurder van het wielhuis af en gebeurden er geen ongelukken. En Cera en Oscar zaten veilig aan de overkant van de straat. Hoewel, veilig?
Het wielhuis was nauwelijks voorbij gereden of wij hoorden de flap van een kattenluik. Cera ging onmiddellijk op huis aan en Oscar holde de andere kant uit, naar zijn huis.
En ja hoor, daar kwam Storm zijn Steeg uit sjokken. Het plezier maken op straat was nu voorgoed voorbij, want twee van die pestkoppen? Nee, daar kun je echt niet tegen op.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Oh-oh - kapers op de kust voor de Boez. Maar aan de andere kant, als hij Cera steeds alleen laat...Maar vooralsnog lijkt Cera niets van Oscar te moeten weten...denk wel dat Boez iets beter zijn best moet doen...

Fred Rohde zei

Wat een mooie ontroerende reportage.