maandag 24 augustus 2009

Op visite.


Wij mochten bij Oscar en Lima op visite komen en namen natuurlijk onze camera mee. Op de binnenplaats kregen ze een bakje brokjes geserveerd, maar daar er aangebeld werd, zag Lima zich genoodzaakt nog even te wachten met eten. Je weet tenslotte nooit wie er allemaal binnenkomen en of het dan nog wel veilig is, heh?



Toen er inderdaad meer mensen de huiskamer binnenkwamen, liet ook Oscar de brokjes in de steek. Hij had er trouwens best al veel in korte tijd naar binnen gewerkt. Lima was uit zicht verdwenen; hij wilde eerst afwachten of en hoe het bezoek zich gedroeg.



Later op de avond konden wij eindelijk een onderonsje hebben met Lima. Hij liet zien hoe hij vaak, als hij het nodig vindt, het dak op kan komen. Via het trapje inderdaad.



Ja, laatst had hij nog een paar huizen verderop op het dak gezeten. Daar waar Storm woont, dus naast de Steeg, zeg maar. Maar dan hadden wij hem gezien! Wij vroegen ons nog af wie dat was, zo laat op de avond in het donker daar boven op dat dak! Maar dat was dus Lima geweest. Gelukkig, weer een raadsel opgelost.



Wel, om te beginnen moet je natuurlijk eerst de trap observeren. Of die wel stevig staat, ja. En dan ook alvast goed kijken welke route je moet nemen om op het dak te komen.



Dan klim je naar boven. Hoe je nu op dat muurtje komt? Wel, via de plantenpotten aan de muur natuurlijk. Ja, die hangen stevig genoeg dus dat geeft geen problemen. En via het muurtje kun je dan op de daken komen.



Nee, we geven nu geen demonstratie want het is veel te gezellig hier, op het binnenplaatsje. En Lima houdt best van gezelligheid. Hij heeft alleen altijd even tijd nodig om aan situaties en mensen te wennen voordat hij zich op zijn gemak voelt.
Wij gingen in elk geval tevreden naar huis; we hadden immers leuke plaatjes kunnen schieten van de twee haarfabrieken en hadden nog lekkere hapjes gekregen ook! Ja, het heeft een hoop voordelen om kattenjournalist te zijn en vriendjes te worden met je buurtkatten! Zo leer je vanzelf steeds meer mensen kennen ook.....

1 opmerking:

Annemieke zei

Lima en Oscar hebben een leuke tuin!