donderdag 20 augustus 2009

Broeierige avond.


De mensen-eetclub is weer bijeen en omdat het zo'n warme avond is, zit de hele club in de Hoftuin. Het aardige van dat buitenzitten is dat we zo beter zicht hebben op het doen en laten van de haarfabrieken aldaar, die uiteraard met dit weer ook niet op of onder het dekbed zijn gekropen. Maar dat is logisch, heh? Erg gezellig dus dit eten in de tuin. En Mio vindt dat ook. Natuurlijk zit hij te wachten tot er iets eetbaars op de grond valt, maar ook dat is logisch als je weet dat Mio op dieet staat.



Wij horen van het mens van Mio, terwijl wij aan ons bordje franse kaas zitten, dat Mio de laatste tijd niet is afgevallen. Nee, eigenlijk integendeel. Wij wisten dat natuurlijk al, want had het mens van Iwan ons niet gemeld dat Mio 's nachts door het poezenluik aldaar binnendringt om brokjes te komen jatten? En dat ondanks het feit dat hij dan de kans loopt van een van Iwan's dames een pak slaag te krijgen? Het mens van Bohr doet (nog steeds tijdens de kaas) ook nog een duit in het zakje door te vertellen dat Mio eveneens regelmatig bij Bohr brokjes komt stelen. Wel, geen wonder dus dat Mio niet slanker wordt. En ook geen wonder dat Mio zo vlakbij de tafel blijft liggen wachten tot er iets op de grond valt.....
Maar helaas, er valt niets. En wij gaan na de kaas over op een vla-flensje met bosfruit. Mio blijft liggen wachten.



Ja, dit is een vreemde foto. Onder herkent u misschien nog wel Mio, maar wat er over hem heen vliegt is op zijn zachts gezegd een tikje onduidelijk. Wij zullen u helpen: het is de Boez! Hij heeft een poosje zitten zooien tussen de planten en wil nu verder met het verkennen van het achterste gedeelte van de Hoftuin. Daarvoor moet hij dus over Mio heenspringen omdat de rest van de ruimte wordt ingenomen door de lange eettafel. Het gaat allemaal zo snel dat Mio niet beseft wat er gebeurt, en wij ook verrast worden door deze actie van de Boez.



Nee, het wordt er niet duidelijker op met deze close-up. Maar wij verzekeren u dat dit de Boez is en wij hebben vele getuigen om dat te bevestigen.



Na zijn sprong vliegt de Boez de Poort door en staat nu voor de straat van Iwan. Wij hebben liever niet dat hij die straat in gaat want dan is hij voor ons uit het zicht. Gelukkig keert de Boez even later terug in de tuin. Wij kijken nog even verder in de tuin om te ontdekken wie er nog allemaal meer rondlopen.



Bohr zit de was te bewaken. Ja, haar mens is erg actief geweest vandaag en nu hangen de gordijnen de drogen. Niet iets wat je vaak meemaakt, heh Bohr? Goed opletten maar dat er niemand met zijn vieze lijf langs die schone gordijnen strijkt!



Panda houdt de Boez goed in de gaten. Hij weet nog steeds niet helemaal wat hij met die kleine indringer moet aanvangen. Maar je moet je natuurlijk sowieso niet druk maken op zo'n warme avond als deze, dus meer dan in de gaten houden zal er wel niet inzitten.



Cera, die normaal gesproken niet graag in de Hoftuin komt vanwege al die pestkoppen die er wonen, is toch blijkbaar weer met haar vriendje de Boez meegekomen. Ze zit helemaal aan de andere kant van de tuin op hem te wachten. Ja, vlakbij de Poort die naar de Katbladstraat leidt dus, want als er zo'n pestkop op je af komt, moet je snel naar je eigen gebied kunnen vluchten.



Te laat. Pestkop Panda is in beweging gekomen en heeft Cera onder een struik gejaagd. Nu komt hij stapje voor stapje naar Cera toe en wij zien de paniek in haar ogen. Dan plots (wij kunnen er echt niets aan doen) komt er zo maar een sis tussen onze tanden door, die wordt gevolgd door een tweede. Ach, Panda denkt nu dat wij naar hem blazen! Hoe komt hij daar nu bij! Panda laat Cera in de steek en zij kan nu veilig de Poort door naar de straat.



Uit frustratie (?) of verveling houdt Panda zich vervolgens bezig met het besnuffelen van de pas gewassen gordijnen, en wij moeten nu constateren dat er nogal wat mankeert aan de bewaking van Bohr....
Dan keren wij terug naar de eettafel om de maaltijd af te ronden met een kopje koffie en een afsluitend drankje erbij. Er wordt nog flink gepraat tot langzaam de duisternis invalt. Dan besluiten wij naar de redactie terug te keren. Wij zijn namelijk een beetje moe geworden van dat eten bereiden in de warmte, en van het eten zelf natuurlijk. En de wijn..... Wij pakken onze boel bij elkaar en kijken nog even waar onze haarfabrieken uithangen.


Door andere hofbewoners worden wij erop gewezen dat er een haarfabriek in de hofvijver is gedonderd. Wij hoeven niet ver te zoeken en weten eigenlijk al direct om wie het gaat.



Hier gebeurde het dus. Het zwarte gat laat ons zien waar de Boez in het water is gezakt en eruit is geklommen. Het kroosspoor toont ons dat ook duidelijk.



Ja, ons sukkeltje ziet er erg vies uit. En hij heeft het nu heel druk met het op orde brengen van zijn vacht. Hadden wij niet al de vorige keer toen hij een dergelijk "ongelukje" had gehad, gesuggereerd dat hij mogelijk nog eens dezelfde fout zou kunnen maken? Wel, hier is het bewijs.



Ja, wij vinden het een goed idee om nog even door te poetsen. Nee, wij wachten nog wel even met het serveren van de avondhap, anders krijgen wij die viezigheid op het tapijt of de sofa, en daar zitten wij dus niet op te wachten.



Waarom moet die staart nu eerst schoon Boez? Poets liever die vieze poten van je! Nee, wij snappen de volgorde van Boez' washandelingen echt niet. En wij beseffen tevens dat het nog wel een poosje kan duren voordat hij dermate schoon is dat hij het huis binnen mag.



Japekop komt even controleren. Wij hadden hem de hele avond nog niet gezien, maar nu vindt hij het blijkbaar nodig zich met de zaken te komen bemoeien. Natuurlijk heeft hij bovendien honger en wil hij niet langer wachten op die avondhap. Wij geven Japekop gelijk en laten de Boez aan zijn lot (nat pak) over. Japekop en zijn moeder krijgen hun hapje en wij zien de Boez pas een half uur later voor de deur zitten. Helemaal schoon, dus dat valt reuze mee; hij mag naar binnen!
Wij maken ons verder geen illusies en wachten geduldig op zijn derde plons in de vijver. Want het staat vast dat die zal plaatsvinden, denkt u ook niet?

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Hahaha, wat is ie toch knullig! Hij heeft dus maar een zeer beperkt geheugen - dat is duidelijk. Inderdaad erg waarschijnlijk dat dit zich binnen afzienbare tijd weer gaat voordoen.

marian zei

Een beetje dom is ie wel. Maar misschien houdt hij wel van water. Maar toen ik hem vanmiddag even opzocht zag hij er wel weer netjes uit, alleen in zijn staart zat nog wat opgedroogde modder, dus Boez blijven poetsen anders blijft je mens dweilen!

Hans zei

Voor Mio,

om je een hart onder de riem te steken. Een van de beroemdste katten ter wereld, Garfield (voor wie het niet weet, genoemd naar een volledig vergeten president van de VS uit de jaren '20)heeft ooit gezegd: Oh no, another diet. You know what is is?: No? It is to die with a 't'!

Mvgr

Hans

ina zei

Of hij had het gewoon warm.
Mooie actiefoto van de springende Boez. Goed dat er verduidelijkende tekst bij was, anders had ik niet geraden dat er een kat over Mio heensprong.
Mio komt trouwens niet meer bij ons binnen. Misschien was het laatste pak slaag voldoende.