donderdag 6 augustus 2009

Muizenissen.


Op onze avondronde komen we langs het Zooiplein. Daar zien we Cera bovenop de zandbak zitten, en eerst menen we Boez te ontwaren, maar natuurlijk ziet u direct dat het de Boez niet is!
Met wie heeft Cera dan een geheime ontmoeting in het donker?



Jazeker, het is Lima. Vooral vanuit de verte en dan nog in het duister ook, lijkt hij erg op onze jongste bediende, maar als je dichterbij komt zie je dat hij nog net iets kleiner is (wat vast en zeker zal veranderen) en dat zijn tekening ook anders is dan die van de Boez. Maar goed. Wat doen deze twee hier zo laat op de avond? Is er echt sprake van een afspraakje en is Cera dus de Boez ontrouw? Of is het een onschuldig toeval en was deze ontmoeting dus niet gepland?



In elk geval is het een hele geruststelling dat onze verslaggever Japekop de boel in de gaten houdt. Hij zit bij de ingang van het Zooiplein en zal het ons vast en zeker melden als hier ongeoorloofde praktijken plaats vinden. Wij kunnen dus met gerust hart onze ronde afmaken.



In de Kruidentuin treffen we de Boez. Hij heeft er vanavond voor gekozen om rond te dartelen in het Nepetaveldje. Dat moet hij natuurlijk zelf weten en wij gaan hem niet aan zijn neus hangen dat zijn vriendinnetje op dit moment een rendez-vous heeft met de stoere, jonge Lima.
Als wij even later weer thuis zijn, komt Japekop zich melden. Hij heeft geen belangrijk nieuws te melden. Het valt dus allemaal best mee en wij hebben ons weer dingen in het hoofd gehaald die er helemaal niet zijn. En inderdaad, als wij een poosje later al onze redactiekatten binnen hebben en hen een avondhapje serveren, zit Cera gewoon weer voor het (gesloten) Poezenloket te gillen dat ze ook honger heeft. We kunnen straks dus onbezorgd gaan slapen (maar wel met de ventilator op volle kracht, heh?).

Geen opmerkingen: