zaterdag 15 augustus 2009

Lege blikjes...


Ja, wat krijgen we nou? Krijg jij soms niet genoeg te eten thuis? Wel, je ziet er flink genoeg uit dus je hoeft volgens ons helemaal niet uit de vuilniszak te eten, joh! Ga daar eens weg!
Zeg Oscar, luister je eigenlijk wel?



Oh, daar zit een tonijnblikje dus! En is daar nog genoeg in achtergebleven om zoveel moeite voor te doen? Ja dus. Volgens ons is het blikje leeg maar dat zullen we dan wel verkeerd zien. Erg knap trouwens dat je door het plastic heen hebt geroken dat er iets te roven viel. Ja, want het scheurtje in de zak zit precies op de plek van het blikje. Wat een precisie!



Wel, Oscar lijkt nog lang niet klaar te zijn met het uitlebberen van het lege blikje. En omdat hij bezig is de zak steeds verder open te scheuren, halen wij de zak daar maar weg voordat alle troep over de straat ligt. Sorry Oscar!




De Boez zit aan de overkant van de straat en heeft het allemaal gevolgd. Wij hebben hem nog nooit betrapt bij het openkrabben van een vuilniszak. Maar wat niet is kan natuurlijk nog komen. Kijk maar.



Boez denkt: wat Oscar kan, kan ik ook. Hij springt van het bankje af en loopt rechtstreeks af op een hele stapel zakken. Nou, daar heb je dus al het gedonder in de glazen. Wij gaan hem maar eens achterna.



Maar Boez heeft kort geleden zijn ontbijt gehad; Whiskas deze keer. En daar heeft hij flink van gegeten. Gelukkig vindt hij het derhalve niet zo nodig om de vuilniszakken te onderzoeken, laat staan ze open te rukken. Daar zijn wij natuurlijk erg blij om, want je weet maar nooit of er niet weer kippenbotjes tussen zitten, heh?



Cera komt er ook bij. Zij is wel expert in het openkrabben van zakken; dat hebben wij vaak genoeg gezien. Maar blijkbaar ruikt ook zij niks van haar gading, want na het (zorgvuldig) besnuffelen van de stapel zakken, verdwijnt ze richting Zooiplein, de Boez achterna.
Het gevaar is dus geweken. Voorlopig tenminste, want hoe langer het duurt voor de vuilniswagen komt, hoe groter de kans is dat er toch nog een zak kapot gekrabt wordt. In elk geval gaan wij daar niet op staan wachten. Nee, want wij moeten zelf nog eerst ontbijten.

Geen opmerkingen: