woensdag 1 juli 2009

Vluchtplan ligt klaar.


(Zwarte) Gijs:
Joehoe! Mevrouw Katblad!


Nee, ik ben het nooit met Storm eens, maar deze keer wel. Over dat monster inderdaad. En natuurlijk dat u mij moet aaien.
En oma Ciska vindt dus ook dat u mij moet aaien. Ja, ze heeft gezegd dat ik een schatje ben.
Dat klopt ook wel, jazeker! Alleen op dit moment heb ik eerlijk gezegd niet zo'n zin in gekroel. Dat komt door de warmte inderdaad. Maar er is meer.


Wat het allerbelangrijkst is, is dat ik Storm in de gaten moet houden. Omdat je maar nooit weet met hem. Het ene moment doet hij alsof hij niet in je is geïnteresseerd, het volgende moment grijpt hij je bij je strot. Ja, zo staan de zaken. En dat begrijpt u gelukkig, heh?
Nee, ik kan me nu niet laten afleiden. Dat zou ten koste gaan van mijn veiligheid. Want houdt u hem tegen als hij mij aanvalt? Nee heh? Dacht ik al. Nee, Storm laat zich door niets of niemand weerhouden van een flinke knokpartij, en ik ben dus liever niet zijn slachtoffer. Een volgende keer wil ik graag geaaid worden maar nu even niet. Vanwege het Stormgevaar inderdaad. Ja, mijn vluchtplan ligt altijd klaar. De blauwe-regen-route ja. Met als einddoel mijn balkonnetje.
Maar dat wist u al, toch?

4 opmerkingen:

ina zei

Hij is heel wat aardiger dan zijn rooie naamgenoot.

Annemieke zei

Zwarte Gijs is erg stoer want hij kan heel goed klimmen.
Ik ben na lange afwezigheid eindelijk weer in't land - kan er nog gedoneerd worden voor het asiel? Of is het al te laat? En nog gefeliciteerd voor de Boez en Mw Troy natuurlijk!

De redactie zei

De verjaardag vieren wij op zondag 19 juli! Nadere berichten volgen nog!
En bedankt voor uw felicitaties. De Boez is de elfde jarig en mevrouw Troy weet het niet meer zo goed. Wij dus ook niet. Maar we houden heb ook maar op begin juli.....
Wij verwachten u dus wel heh? Op de 19e!

Annemieke zei

Dan is er dus nog tijd voor het geven van een donatie aan mijn moeder-mens. De 19e ben ik weer op reis, dus ik kan er zelf niet bij zijn.