vrijdag 10 juli 2009

Verslag van asielbezoek


Gisteren togen wij naar het dierenasiel te Leiden om eens te zien wie daar allemaal in de hokjes zaten. Want als je geld in gaat zamelen voor deze poezen, moet je wel even poolshoogte nemen en kennis met ze maken, heh? Vandaar dus. En ook om u straks over te halen toch maar gul te geven natuurlijk! Op het feestje van de redactiekatten inderdaad! Wij maakten dus wat beelden van de haarfabrieken die in het asiel "logeren".
We liepen al gelijk tegen een prachtig buitenhok aan. En in dat hok zat Danielle.



Danielle is een poes van anderhalf jaar oud. Ze komt van de straat, zullen we maar zeggen. Ze was erg blij dat ze in haar eentje in het grote buitenhok mocht vertoeven want zij is niet gesteld op het gezelschap van andere haarfabrieken. Toen de zon even doorbrak, lag zij heerlijk te rollen en te genieten van de warme stralen. Van Danielle wordt gezegd dat ze graag geaaid wil worden maar dat ze zelf wel aangeeft wanneer dat genoeg is. Dat betekent natuurlijk dat ze mept als ze het zat is. Net als mevrouw Troy altijd doet. En met mevrouw Troy valt ook best goed te leven, hoor! 't Is maar dat u het weet.



Binnen zat Gonzales. Hij is pas 8 maanden oud en heeft een tijdje op straat gezworven voordat hij werd "opgepakt". In het begin zat hij een partij schuw te wezen en trok zich terug helemaal achterin zijn hokje. Doch Gonzales is ook nieuwsgierig van aard en daarom wordt hij steeds "vrijer" en zit hij regelmatig de boel in de gaten te houden. Hij schrikt nog wel snel, maar dat is normaal als je een poos op straat hebt geleefd, denken wij.


Messi is een kater van ca. 4 jaar oud. Hij kwam op straat terecht nadat zijn mens was overleden, heeft daar een tijdje rondgezworven en is tenslotte door oplettende buren naar het asiel gebracht. Messi is een echte buitenkat maar beseft dat hij best wel mensen nodig heeft voor een lekkere hap en een knuffel. Messi schijnt een stoere bink te zijn en zo zit hij er ook bij!



En dit is Pennetje. Zo heet hij natuurlijk niet echt maar is zo genoemd omdat hij een pen in zijn poot heeft gekregen. Dat was omdat hij was aangereden dus. En zijn staart moest daarbij ook nog worden geamputeerd. Ach ach. Pennetje is dus een kater en is anderhalf jaar oud. Blijkbaar werd hij niet door zijn mens gemist, ander was hij wel opgehaald. Daar snappen wij dus niets van want deze jongen is me een partij lief! Ja, een superknuffel met een heerlijk zachte vacht. Wij moesten bij onze kennismaking heel erg aan Cera denken; het zouden zo broer en zus kunnen zijn. Erg jammer dat Japekoppie geen nieuwelingen meer accepteert, anders zouden wij het wel weten.



Deze schone dame heet (voorlopig heh?) May. Ze is anderhalf jaar oud en is binnengebracht nadat ze van een balkon was gevallen. En dus nooit opgehaald terwijl ze wel zogend was (waar zijn die kittens dan gebleven - denken wij direct!). Schandalig! En dat terwijl deze May zo'n schatje is... Ze is wel hartstikke doof en kan behoorlijk hard mauwen. Dat heb je nu eenmaal als je jezelf niet kunt horen. Maar dat geeft helemaal niets want ze houdt van heel veel aandacht en dus geknuffeld worden. Ze kan alleen niet naar buiten met een dergelijke handicap; ze zou zomaar onder een auto kunnen lopen. Tja, verhuizen naar een flatje zou dan het beste zijn, heh?



Deze kanjer heet Harm. Hij is 13 jaar oud en heeft veel narigheid meegemaakt. Stel je voor: je mens gaat verhuizen maar jij mag niet mee en je wordt op straat gedumpt! Daar snappen wij dus ook helemaal niks van. Vriendelijke buren hebben hem tenslotte naar het asiel gebracht en daar moest Harm erg wennen. Maar nu staat hij weer helemaal open voor een hoop aaien!




Dit is Johnny 1-oog. Hij is als zwerver binnengekomen en wordt op 2 jaar oud geschat. Johnny lijkt helemaal geen last te hebben van het feit dat hij maar 1 oog heeft. Hij ziet tenminste genoeg om enthousiast met speelgoedmuizen te spelen en men denkt dat Johnny heel goed in een gezin met kinderen zou kunnen leven....


Ha die Sara! Ach, Sara (8 jaar) werd al twee keer afgewezen. De eerste keer omdat ze niet lief genoeg zou zijn, de tweede keer wegens een plots opkomende allergie van een mens. Nee, Sara wil liever niet opgepakt worden maar dat is toch niks bijzonders! (Mevrouw Troy heeft het zelfde dus.) Verder is zij gewoon een lieve meid! (Is mevrouw Troy ook meestal...)



Dit dametje heet Femke en is 6 1/2 jaar oud. Femke heeft al twee huizen achter de rug en verlangt erg naar een definitief mandje. Ze is dol op aaien, maar niet al te lang heh? Dat geeft ze blijkbaar zelf goed en duidelijk aan. (Ook met een mep, denken wij. En wij houden erg van haarfabrieken die gewoon zeggen waar het op staat.) Femke komt graag buiten; het is maar dat u dat weet. Nou, dan moet er maar gauw iemand komen om haar uit dat benauwde hokje te halen!



Deze jongen heet Pere, is ongeveer 1 jaar oud en werd achtergelaten in een vervuild huis, samen met zijn vermoedelijke echtgenote en 2 kittens. Ja echt, zulke dingen gebeuren dus. Pere (vadertje, heh?) is een kalm ventje en bovendien erg verlegen. Slechts 1 jaar jong, net als de Boez dus! Ach ach. Echtgenote en kittens zijn uiteraard ook opgenomen in het asiel....
Zo, dit was deel 1 van onze asielreportage. Het moge duidelijk zijn dat er altijd geld nodig is voor het oplappen van katten doordat de MENSEN vaak niet het fatsoen hebben om goed voor hun beestjes te zorgen, ze op straat dumpen of erger. Natuurlijk zijn er ook gevallen van "overmacht", maar die slachtoffers moeten ook opgevangen worden en verzorgd. In het tweede deel van onze reportage leest u meer.

5 opmerkingen:

Inge zei

Oh wat een schatten allemaal, zou willen dat ik er eentje zou kunnen opnemen, zucht.
Dapper dat je het asiel hebt bezocht, ik vind dat zelf veel te heftig.
Heb nog een kattenmandje over, zouden ze dat ook kunnen gebruiken?

Katja zei

Toen ik aan mijn oude buurvrouw vertelde over deze reportage en het doel ervan, heeft ze meteen een enveloppe toegezegd die ik namens haar mag meenemen naar het verjaardagsfeest (ze is helaas te slecht ter been om zelf te komen). Ga zometeen het stukje ook even uitprinten, zodat ze het zelf kan lezen.

Annemieke zei

Zou ze allemaal wel willen hebben! Maar Pieper dult geen andere katten erbij (eigenlijk dult ze haar broer al nauwelijks...).
Zal wel ook een envelopje meegeven aan het moedermens (als die dit jaar naar de viering komt natuurlijk - anders stopt ze het maar in de brievenbus).

thea1512 zei

Wij vinden het vreselijk dat er zoveel katten in het asiel zitten. Bij ons zijn de opvangkittens welkom. Stichting Katimo heeft dit jaar al 170 kittens in de opvang.

Een paar hebben al een nieuw mandje gevonden, maar veel kittens zijn nog op zoek.

Funs, Sieske en Snoebel

ina zei

Dat gevoel dat je ze eigenlijk allemaal wel mee wilt nemen ken ik.
Maar daar doe je ze ook geen plezier mee.