zondag 5 juli 2009

Reddingstouw en ruziezoeker.


In verband met de actie "Kat uit de Gracht" hadden wij contact gezocht met een medewerker van het bergingsbedrijf Smit, die tot voor kort ook in de Katbladbuurt woonde. En ja hoor, er werd touw voor ons gevonden en een deel daarvan is door de dochter van de hoofdredacteur opgehaald in de Haven van Rotterdam, en afgeleverd bij de redactie van het lkb. Op deze foto ziet u hoe Cera de kwaliteit van het touw controleert. Het touw is dermate dik dat wij een electrische zaag nodig zullen hebben om het op de juiste lengte te kunnen brengen! Of heeft iemand een beter idee? Het is maar een vraagje....



Natuurlijk moest Japekop ook een controle uitvoeren. Hij is tenslotte ervaringsdeskundige (heeft in zijn jeugd al een keer in de gracht gedobberd maar werd toen door mensenhanden gered en op de kade gehesen).
Beide katten (zowel Cera als Japekop dus) hebben het touw overigens goedgekeurd. En Cera vroeg of zij niet een stuk mocht hebben als klimtouw naar haar dak.....



Toen de touwinspectie achter de rug was en het al aardig donker begon te worden, ontstond er een relletje onder de tafel van de buurman. De twee nieuwe redactieleden riepen dat Oscar de oorzaak was van het pootgemeen, maar zij vergisten zich. Dit argressieve ventje kon volgens ons toch echt Oscar niet zijn, met dat gegrom en gegil bedoelen wij!
In eerste instantie was er ruzie ontstaan tussen de rood-gevlekte en de Boez. Japekop kwam zijn hulp aanbieden en leidde zo de aandacht van de vijand af. Boez, die er zoals gewoonlijk weer helemaal niets van begreep, ging er vervolgens maar bij liggen en keek hoe het verder ging. Wij dus ook (nee, niet dat gedeelte van erbij gaan liggen maar wel het ernaar kijken dus) met camera natuurlijk.
Kort daarop, na nog enkele gillen van de vreemdeling en het antwoord van Japekop daarop (eveneens vreemde kreten), kwamen Cera en mevrouw Troy ook op het lawaai af.



Dat is inderdaad niet op deze foto te zien; de foto van het hele stel bijelkaar is mislukt omdat de flits het niet deed. En kort daarop nam de rood-witte de poten en ging in draf richting Kruidentuin. Tja, als er vier lkb-ers om je heenzitten en er ook nog een mens zit te flitsen, is het zo onderdehand wel tijd om te gaan, heh?



Wij natuurlijk met camera achter de vreemdeling aan. Hoewel, vreemdeling? Wij menen hem al eens meer gezien te hebben. Had hij niet - een flinke tijd geleden - een geheime relatie met Kaija? Zagen wij hem ook niet al eens door de parallelstraat rennen?



Wij waren uit op een duidelijke foto van deze ruziemaker, maar doordat het alsmaar donkerder werd en hij voor ons uit bleef rennen, is dat niet helemaal gelukt. Na 4 rondjes om het centrum van de Kruidentuin gaven wij het op en hij trouwens ook. Hij verdween in de parallelstraat en wij keerden terug naar de redactie, waar de touwbrengster en nieuwe redactieleden op de koffie zaten te wachten. Natuurlijk moet er uitgevist worden wie toch deze stennisschopper is. En daar gaan wij uiteraard ons best voor doen.

3 opmerkingen:

Katja zei

Het lijkt op die onderste foto wel of deze vreemdeling een wond heeft op zijn flank, net naast die bruine vlek...

de redactie zei

Hadden wij inderdaad ook al gezien. Gaan we uitzoeken!

thea1512 zei

Wij zijn zeer benieuwd of u de vreemdeling nog hebt gezien en of hij gewond is.