zondag 26 juli 2009

Verkenningsles wederom een fiasco.


Wij wilden weer eens een poging wagen met de Boez. Ja, want het wordt tijd dat hij nu een echte opleiding gaat volgen en niet meer alleen bezig is met het uithalen van een hoop kattenkwaad. Hij is tenslotte reeds een heel jaar oud en dan moet je toch zo langzamerhand aan je toekomst gaan werken, heh? Boez was net van plan om onder de poort door te duiken en zo naar het dakgebied te verdwijnen, toen wij hem bij ons riepen en opdroegen mee te gaan voor de les "Verkennen voor Junioren". En de Boez ging dus mee.



In de Kruidentuin lag Kaija een beetje te doezelen. De Boez rende met een rotgang voorbij, dook even in de pollen met Nepeta (kattenkruid dus, maar dat weet u natuurlijk allang) en sloeg vervolgens de hoek om en draafde de parallelstraat in. Zo hadden wij een en ander niet gepland. De les was nu al een fiasco geworden door het gebrek aan ook maar een greintje interesse van de Boez. Wij konden hem niet bijhouden....



Op een gegeven ogenblik hield de Boez even halt. Wij weten niet waarom want juist op dit punt was er niets belangrijks om te verkennen en bovendien waren er geen pestkoppen of iets dergelijks aanwezig. Wel lag Luna weer op haar wielhuis, maar dat is inmiddels zo gewoon dat we daar geen aandacht meer aan wensen te besteden.


Ineens ging de Boez weer in galop, sprintte de Steeg van Storm in en raakte bijna uit zicht. Wij liepen dus allemaal (fotograaf, cursusleidster en redacteur) voor Jan Doedel mee. En kregen flink de pest in dus. Aan het eind van de Steeg had de Boez niet eens het fatsoen om op ons te wachten.



Wij zagen hem tenslotte pas terug gezeten in het Poezenloket. En toen had hij ook nog de brutaliteit om te gaan zeuren om een beloning. Deze heeft hij uiteraard niet gekregen; wij zijn niet van de gratis snoepjes-verstrekking. Wij hopen nu maar dat het tot de Boez is doorgedrongen dat hij zo niet verder komt. Een promotie van wat voor aard dan ook, kan hij voorlopig op zijn buik schrijven en salarisverhoging zit er zeker ook niet in. Wij blijven overigens hopen dat hij nog deze zomer toch bereid zal zijn om gemotiveerd en serieus deel te gaan nemen aan een van onze opleidingen of lessen, en mag dat niet het geval zijn, zullen wij wellicht moeten gaan overwegen zijn contract te beƫindigen. De gevolgen van deze maatregel houden wij nog maar even voor ons.....

2 opmerkingen:

ina zei

De Boez is in de wieg gelegd voor flierefluiter en lanterfanter, daar kan hij ook niets aan doen.
Geniet maar gewoon van zijn gezooi.

Katja zei

Oh oh, wat moet dat worden met Boez...
Kan ie niet in het kader van de sociale werkvoorziening een leuk, maar niet te veekeisend baantje krijgen ?