woensdag 15 juli 2009

Verslag van asielbezoek (2)


Nee, we waren nog niet helemaal klaar met ons verslag dus we gaan nu (niet) vrolijk verder. Want Johanna zat er ook, in het asiel, in een hokje dus. Zij is gevonden en blijkt niet zoveel meer te zien. Johanna is een allemansvriendje en houdt erg van eten en knuffelen. En natuurlijk slapen, maar dat is alleen maar logisch. Ze is ongeveer 14 jaar en verdient een fijn mandje bij goede mensen.



Secco is een poes van ook ongeveer 14 jaar. Toen ze werd gevonden, was ze zwaar ondervoed. Maar na infuus, veel aandacht en lekkernijen, is ze snel opgeknapt! Ze houdt veel van mensen en wordt graag geaaid. Ze houdt minder van opgepakt worden (maar daar houden wij ook niet van, vooral als we er niet om gevraagd hadden). Toen Secco's hokdeurtje openging, was zij maar al te graag bereid even de poten te strekken en gebruik te maken van de krabpaal. Met haar 14 jaar nog een ondernemende dame, dus.




Dit zwarte schatje heet Damien (wie verzint nou zo'n naam). Damien was, waar hij woonde, erg ongelukkig. Hij kon niet opschieten met de andere dieren in huis en moest daarom naar het asiel.
Hij is 3 jaar en erg gevoelig, daardoor ook snel gestrest. Hij eet graag want hij heeft een grote eetlust, maar hij houdt ook van knuffels, van op schoot liggen en natuurlijk op bed. Weer zo'n lieverd die een fijn mandje verdient en dat hok uit moet!




Jochum heet deze flinke vent. Hij is ongeveer 3 jaar en gevonden. Hij had toen iets aan zijn ooglid maar dat is verholpen en nu is hij er helemaal klaar voor om geplaatst te worden. Jochum houdt niet van andere katten. Maar dus wel van mensen (oh, lief!) en hij is dol op hun aandacht. Een lekker ding, zo te zien!




En deze dame heet Puce, is 5 jaar en is samen met haar zus Famke in het asiel terecht gekomen omdat een in huis aanwezig mens allergisch voor hen bleek te zijn. Nou, daar ben je dan mooi klaar mee. Puce, die er krengerig uitziet, is echter erg lief en aanhankelijk, zit graag op schoot maar wenst ook af en toe naar buiten te gaan. Ze wil graag samen met haar zus in een fijn, nieuw huis wonen met aardige mensen die niet allergisch zijn voor haarfabrieken. Want anders begint het gedonder van voren af aan en daar zitten ze niet op te wachten.




Wilma is een Boskat, of tenminste voor een groot deel dan. Dat is jammer want dat betekent dat ze lange haren heeft en toevallig is ze nu net niet zo dol op kammen. Maar dat moet wel gebeuren heh? Ja, anders krijg je narigheid in je vacht. Wilma is ook een vondeling, ongeveer 4 jaar oud, nieuwsgierig en onderzoekend. Helaas, ze heeft een hekel aan andere katten maar daarentegen stelt ze een paar aaien wel op prijs. Ook Wilma wil uiteraard een gezellig en goed nieuw huis!



Zlatan dus. Prachtige kat van pas 2 jaar oud. Gevonden (bah!). Zlatan is een tikkie verlegen maar wel ontzettend lief. Hij geeft graag kopjes en houdt van aaien en knuffelen. Zlatan heeft ook hier en daar vrij lange haren dus hij zoekt een mens die zijn vacht netjes op orde wil houden!




Ha, een echte Tijger! Zo heet deze jongen tenminste. Ook Tijger werd gevonden. Hij is ongeveer 5 jaar, erg onzeker en op zoek naar rust in de tent. Ja, Tijger kan de neiging soms niet onderdrukken in paniek te raken, dus wil hij graag wonen bij een kalm en bedaard mens dat samen met Tijger een rustig leven wil leiden. Dat mens moet toch te vinden zijn? Tijg houdt overigens erg van geknuffel en geeft graag kopjes. Hij wil ook graag naar buiten kunnen.




Famke is de zus van Puce. Ook 5 jaar dus. Ze is erg verlegen en eenkennig, maar beide zal ze vast weten te overwinnen want ze ligt graag tegen haar mens aan. Famke is erg ongelukkig in het asiel (kun je wel zien op de foto) en wil zo snel mogelijk met zus Puce naar een nieuw en veilig mandje....



Roosje werd gevonden met haar pasgeboren kitten. Ze bleek een uitstekende moeder, haar baby is groot gegroeid en inmiddels geplaatst. Nu moet Roos zelf natuurlijk ook dat hok uit! Ze is pas 2 jaar, erg lief, geniet van elke knuffel maar wil ook graag op onderzoek uit. Roos is verder erg rustig en niet gesteld op kinderen. En ze is langharig, dus moet wel regelmatig een flinke borstelbeurt uiteraard! Maar er zijn vast wel mensen die dat fijn vinden om te doen, toch? Wij hopen het maar want ook Roosje mag geen langdurige asielkat worden!



Nou, Parker (zoals hij heet) heeft het zeker niet naar zijn zin in dit hok. Hij zit, verlegen als hij is, helemaal weggekropen in een hoekje. Arme Parker. Gelukkig komt hij wel tevoorschijn om te eten. Parker is pas 1 jaar oud en heeft een mens nodig dat hem met veel geduld en liefde weer zijn vertrouwen in de mensheid kan terugbezorgen.


De katten die u tot nu toe op de foto's heeft gezien in onze asielreportage, zijn niet de enige haarfabrieken die in het asiel logeren. Wij konden ze niet allemaal op de kiek zetten. Er zitten nog vele katten in afzondering of in de ziekenboeg. Er werden er zo al 16 weggehaald bij een dame die de verzorging voor al haar katten niet aankon, en deze haarfabrieken waren dan ook in betreurenswaardige conditie. En dat is nog zacht uitgedrukt, hebben wij begrepen.
Al deze jongens en meisjes hebben medische zorg nodig, moeten gevoed worden en hebben aandacht nodig. Dat kost veel geld. Gelukkig doet het personeel (met vrijwilligers) zijn uiterste best om het verblijf in het asiel voor de katten en andere dieren zo aangenaam mogelijk te maken. En dan maar hopen dat de dag nabij is dat ze een nieuw mandje krijgen bij lieve mensen in misschien ook wel een soort Katbladbuurt....
Wij gaan in elk geval ons best doen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de verzorging van deze dieren in het asiel. Dus op naar het verjaarsfeestje van de redactiekatten van het Leidsch Katblad, en laat uw geldbuidel niet thuis liggen!

4 opmerkingen:

marian zei

Mooi verslag Annemarie,ik hoop dat veel mensen dit lezen en hun huis openstellen!

Wilma zei

Ik had stiekem al op de site gekeken en met name was me de halflangharige rooie Wilma al opgevallen. Maar ja, ze heeft een hekel aan andere katten.
Leuk dat ik haar nu hier weer terug zie.

Annemieke zei

Deze zijn ook leuk! Ik zou haast een nieuw huis overwegen, om extra katten te kunnen nemen - maar dat zou ook niet werken, want dan krijgen ze geen van allen genoeg aandacht...en financieel zou ik dat ook niet trekken natuurlijk.

Katja zei

Dit is de meest recent bijgewerkte lijst van plaatsbare en geplaatste katten: http://www.dierenasiels.com/zoek02.cfm?id=229&SID=1
Gelukkig zijn een paar van de katten in het verslag inmiddels geplaatst, maar er zijn ook alweer een paar nieuwe bij. En er zitten heel wat kittens, van wie er een paar op de lijst staan en bij het asiel zeiden ze dat er tot nu toe maar heel weinig mensen om een kitten waren geweets :-(