maandag 27 juli 2009

Afblijven van de passiebloem.


Iwan:
Ja, ik sta wat bamboe te eten inderdaad. Goed voor de maag, zullen we maar zeggen. U vindt van niet? Wel, ik heb wel vaker bamboe gegeten en ben er nog niet aan dood gegaan, dus het zal wel meevallen, denkt u ook niet?
Ja, de hoofdplant is gesnoeid. Al een paar jaar geleden, dat klopt. En nog steeds komen er overal sprieten naar boven, ja. Nee, de bamboe laat zich niet uitroeien, dat kunt u dus zelf zien. Maar hebt u al achter u gekeken?


Hoezo: u laat zich niet in de maling nemen! Als ik zeg dat u moet omkijken dan gaat het wel ergens over, hoor! Maar als u niet wilt, doet u het toch gewoon niet? Nee, daar zit ik niet mee. Ik neem gewoon nog een paar hapjes bamboe.


Panda:
Rare Iwan! Staat een beetje die harde sprieten te vreten! Nee, daar begin ik niet aan. Bovendien krijg ik al genoeg grassen binnen als ik in de tuin aan de slag ben. Nu heb ik even pauze inderdaad. En ik zag u foto's maken dus dacht ik: ik ga er ook maar mooi bij liggen, dat ziet ze me vast wel. Dus zo gedacht, zo gedaan, ja. Hebt u al een paar keer op dat knopje gedrukt? Mooi.


Bovendien kan ik vanaf deze plek Iwan goed in de gaten houden. Nee, hij hoort niet thuis. En als hij niet zo groot en sterk was, had ik hem allang uit mijn tuin gemept. Maar het minste wat ik kan doen is hem dus in de gaten houden. Ja, dat is wel aan mij toevertrouwd.




Ik geloof dat hij nu aan het gras is begonnen. Ja, de Bamboe ligt waarschijnlijk toch een beetje zwaar op de maag. Dat is dan zijn eigen schuld inderdaad. Staat mijn staart er nu ook goed op?



Iwan:
Ik heb geloof ik wel genoeg gehad. Nee, ik vertrouw die Panda niet, dus loop ik met een grote boog om hem heen, ja. Nee, ik ben niet echt een vechter. Doe dat alleen als het niet anders kan. Maar nu kan ik die Panda ontwijken dus doe ik dat ook.


Wilt u mijn vacht controleren? Wel de vorige keer dat wij elkaar zagen had u wat aanmerkingen, weet u nog? U vond mij vies, ja. Maar kunt u nu vieze plekjes ontdekken? Nee heh?



Ja, ook opzij ben ik helemaal schoon. En pas geborsteld ja, dat heeft u goed gezien. U vindt mij erg mooi? Dat vind ik op mijn beurt weer erg fijn. Dan moet u mij nu dus aaien. Ja, dan kunt u gelijk ook even voelen dat ik inderdaad geen narigheid in de vacht met mij meedraag. Lekker zacht, heh? Ja, ik wist wel dat u tevreden zou zijn. Nu nog even over mijn kop alstublieft. Ja, fijn. Dank u wel. Maar ik had nog 1 puntje van overleg met u. Het gaat over die passiebloem, waar u het laatst over had.



Nee, daar mag u dus niet van eten. Omdat hij erg giftig is, ja. Wel, ikzelf eet nooit van planten die giftig zijn. Nee, die mijd ik dus. Daar hoef ik niet over na te denken, dat voel ik gewoon aan. Ja, dat heeft u als mens niet heh? Dat instinct bedoel ik, inderdaad. Misschien een ideetje voor in uw bijlage? Ja, denkt u daar maar rustig over na. Maar van die passiebloem afblijven, heh? Dag Mevrouw Katblad, tot ziens maar weer!


Wilt u weten welke planten nog meer giftig zijn voor dieren? Klik op

5 opmerkingen:

ina zei

Digitalis (vingerhoedskruid), om er maar vast een te noemen.

de redactie zei

U vergeet te klikken!

ina zei

Klikken?

Mevrouw Katblad zei

Met de muisknop op de allerlaatste regel onder de laatste foto! Dat is namelijk een interessante site met alle voor katten giftige planten!

ina zei

O ja, nu zie ik het.