zaterdag 4 juli 2009

Vergadering met fliebers


Mevr. T. Troy:
Ja, we hadden een redactievergadering. Er waren deze keer twee extra mensen bij vanwege de uitbreiding van het Katblad inderdaad. Ja, die zijn gekomen om te praten over onze nieuwe bijlage en daar gaan ze dan ook dingen voor doen. Nee, wat interesseert me niet want mij gaat het om de dagelijkse krant omdat die over ons en de Katbladbuurt gaat. Maar goed, die twee zij-mensen waren dus ook aangeschoven. En ze gingen salade eten. De zon was gelukkig al weg ja, want anders was het helemaal niks geworden, die vergadering.



Dat ene zij-mens ging al gelijk met Japekop slijmen. Ja, ze gaf hem fliebertjes ham die eigenlijk voor in de salade waren. Maar het was wel goed dat ze die fliebers apart hielden want dan komt er namelijk niet van die vieze saus op heh? Nee, die saus daar vinden wij dus niks aan.



Ik wou net gaan mekkeren dat ze mij vergat, toen ik ook een fliebertje boven mijn kop zag verschijnen. Dat hing daar te bengelen ja.


En het leek mij dus helemaal niet de bedoeling dat dat daar hing te bengelen, die ham, dus sloeg ik mijn poot uit. Ja, ze dacht toch niet dat ik als een (zee)hond omhoog zou springen heh? Nou dan. Ik had het al snel te pakken, dat fliebertje, en het smaakte naar meer.



Dus kreeg ik ook meer. Nee, ik weet niet of dat mens enig nut heeft voor het katblad, maar in elk geval werden wij goed door haar bedeeld. Mijn zoon Japekop en ik ja.



Ze moest zelfs afgeremd worden door de hoofdredacteur. Omdat we dus nog geen Gourmet hadden gehad en ons eetpatroon niet al te zeer verstoord mocht worden. Ja, allemaal onzin natuurlijk, maar ons mens heeft wel meer van die rare ideeën. Nu moet ik toegeven dat we ook al kaas hadden gekregen. Ja, ook van dat andere zij-mens dus. Nee, wat dat betreft was er niks mis met die mensen.

Nee, de Boez was er niet bij. Die liep wat te zooien met Cera, en zij taalden niet naar die ham, die twee dus, want blijkbaar hebben ze genoeg aan elkaar. Ja, erg schattig, wat u zegt, maar tevens ook nu niet aan de orde. Kunnen we even bij de les blijven?



Japekop kreeg dus ook nog wat fliebers voorgeschoteld en toen gingen ze verder praten. Die zij-mensen dus ja. Nee, ik weet niet of het nou echt wel wat gaat worden met die bijlage van onze krant. Ja, ze hebben wel wat onderwerpen besproken maar er moeten ook mensen foto's opsturen met een verhaaltje erbij en dat loopt dus nog niet zo snel. Zal de warmte wel wezen, ja.
Nu we het daar toch over hebben, kunt u de waterbakken even bijvullen en is het mogelijk de brokjes gekoeld te serveren? Ja, ijsblokjes mogen ook want ik heb gehoord dat die zo leuk over de vloer kunnen glijden. En voor vanavond graag een sorbet van kreeftenstaartjes en vanille-ijs, of een ijslolly van stukjes kippenlever in rosbief gerold. Nou zeg, het is maar een ideetje hoor! U heeft geen zin om in de keuken te gaan staan? Wat krijgen we nou?!!

1 opmerking:

thea1512 zei

Beste mevr. T. Troy

Wij zijn errug blij dat u toch uw deel van de ham hebt gekregen, want wij leven ernstig met u mee.

Ja hoor, wij volgen u geregeld, al reageren we niet zo vaak. Wij zijn wel blij met de bijlage van het Katblad. Dat geeft u ook de gelegenheid om met ons kennis te maken.

Groeten uit Venlo van Funske, Sieske en Snoebel.