woensdag 15 juli 2009

Niet dat het wat uithaalt...


Mevr. T. Troy:
Onlangs ben ik dus 15 jaar geworden, ja. Ach, dat is min of meer ongemerkt voorbij gegaan. Nee, de aandacht die ik vroeger kreeg, is er niet meer zo. Vroeger ja, toen ik nog alleen was met Oma Koenk. Toen waren de kaarten anders geschud inderdaad.
Maar goed, het is ook wel een beetje mijn eigen schuld. Ja, want ik kreeg een relatie met Japie van de overkant en daar kwamen toen kleintjes van. Vier stuks ja, allemaal ventjes. Daarvan bleef er dus eentje hier in huis. Japekoppie ja. Toen was het met de rust gedaan. En ook met de aandacht voor mij. Ja, dat jonge volk schijnt vertederend te zijn want die vachtjes zijn nog zo zacht en ze maken rare bokkesprongen. Nee, dat zie je mij niet meer doen. Artrose, heh?



En nu is dus de Boez de jongste. Weer een generatie erbij dus, ja. Bij hem voel ik me helemaal oud. Mijn zoon Japekop is ook al aardig op leeftijd ja, dus moet ik wel stok zijn. Stokoud dus ja.
Maar waar het nu eigenlijk om gaat, is dat die Boez andere brokjes krijgt. Omdat hij nog jong is dus, heh? En die krijgt hij dus niet op de vloer maar hier, bovenop zo te spreken. Waar ik nu dus zit ja. En die krijgt hij meerdere keren per dag in kleine beetjes. Ja, dat is omdat wij, mijn zoon en ik, graag "opruimen" wat de Boez laat staan. En dat vindt ons mens niet goed. Dat heeft inderdaad iets met onze nieren te maken. Het vervelende is echter dat de Boez wel onze brokjes mag eten. Nee, gekker moet het niet worden.



Daarom zit ik hier regelmatig bovenop. Om duidelijk te maken dat ik evenveel recht heb op die lekkere brokjes van hem, als hij op mijn brokjes. Niet dat het wat uithaalt dus, maar ondertussen heb ik wel een punt gemaakt. Tenminste, dat hoop ik dan maar. En dan ga ik nu maar weer terug naar het poezenloket. Omdat er ook nog gewerkt moet worden, inderdaad.

5 opmerkingen:

ina zei

Waar ligt de Boez in? Het lijkt wel een sjoelbak.

De redactie zei

Het opstapje naar de keuken.....

Annemieke zei

Mw Troy, u bent een van mijn helden! Dat jonge grut is grappig om naar te kijken, maar ze hebben niet uw levenservaring. En als er een indringer verdreven moet worden, kijken ze toch weer allemaal naar u!

Doortje zei

Ja mevrouw Troy, ik voel met u mee, ik heb zoiets dergelijks. Allerlei lekkere hapjes zijn voor die anderen en ik moet aan de KD of Trovet, gelukkig heeft het mens ook wel een kuipje natvoer voor me dat ik lekker vind. Maar dat mens wordt ook een dagje ouder en heeft niet meer in de gaten dat ze ergens wat lekkers heeft neergezet, nou ik weet het wel te vinden hoor:-)

De redactie zei

Mevrouw Troy laat weten dat het ook een principekwestie is en een duidelijk geval van de "oudste rechten". Daarom is zij ook degene die 's nachts regelmatig bovenop het mens gaat liggen om dat de anderen duidelijk te maken. Nee, mevrouw Troy is niet voor de poes! Ze vindt het overigens fijn dat u met haar meevoelt. Hartelijk dank daarvoor. En de groeten natuurlijk.