woensdag 8 juli 2009

De Vreemde op bezoek, deel 1.


Omdat wij mevrouw Troy hoorde grommen en blazen, gingen wij maar eens buiten kijken. En jawel hoor, daar stond de Vreemde weer. En zo te zien was hij niet van plan om weg te gaan.



Mevrouw Troy wist dus ook niet goed wat te doen. Deze Vreemde zag er toch wel erg bozig uit en daarnaast nog sterk en vastbesloten. Daar kun je dan als oude dame niet tegen op. En dat verlangen wij ook niet van ons personeel. Nee, als het huis in gevaar is en er moet ingegrepen worden dan moet de hoofdredacteur dat maar doen. Of de fotograaf, dat is om het even. De mens heeft tenslotte ook zo zijn taken, heh? En dat is dus in eerste instantie zorg dragen voor een veilige werkplek. Op dit moment was de werkplek dus allesbehalve veilig.



De Vreemde bleef gelukkig op afstand van Mevrouw Troy. Misschien had haar gegrom en geblaas toch effect gehad? Hij ging zowaar kopjes geven aan een plantenpot! Dit was echter bij nader inzien niet zo bijzonder, want in de pot zat namelijk een speciale plant.



Juist ja, een nepeta.
Er waren al meer katten geweest die bij die pot bleven rondhangen. En dat waren niet alleen senioren, dat kunnen wij u wel verzekeren!


De Vreemde nam echter geen hapjes van deze Nepetasoort. Misschien was de reuk aangenamer dan de smaak?
Mevrouw Troy was in elk geval voor haar veiligheid maar naar binnen gegaan. Wij zagen haar tenminste plotsklaps niet meer. En wij namen het haar niet kwalijk, natuurlijk.


Misschien had zij haar zoon Japekoppie wel gewaarschuwd, want deze kwam het loket uitstappen. Of hij kwam helemaal uit zichzelf naar buiten om de toestand daar met eigen ogen te aanschouwen, dat kan uiteraard ook. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, heh? Nou dan!




In elk geval liep hij onmiddellijk op de Vreemde af, die op zijn beurt wegliep van de vergadertafel. Wij vonden het erg moedig van Japekop dat hij zo zelfbewust op de Vreemde afging. Hoewel.....



Toen de Vreemde halt had gehouden en omkeek, hield Japekop ook pas op de plaats. Zonk diezelfde moed van net hem nu in de schoenen? Het zou zomaar kunnen. Want Japekop is geen vechter en houdt niet van conflicten. Die eigenschap vind je trouwens terug bij elke Verkenner van formaat. En dat is Japekop dus. Want hij heeft een diploma A.



En toch waren wij wel weer een tikje teleurgesteld toen Japekop zich omdraaide en terugtrok. Wij weten niet wat hij zijn moeder had beloofd, maar zij had vast wel meer van hem verwacht dan dit. En de Vreemde kreeg zo de gelegenheid om op zijn schreden terug te komen. Een tel later zat hij weer tussen de plantenpotten bij de redactie voor de deur.



Eerst nog wel wat voorzichtig natuurlijk, want je weet maar nooit. Daarom moet je immer en altijd op je hoede blijven. Maar dat wist u natuurlijk allang. En een zinken teil biedt uiteraard de ideale beschutting. Geen nagel die daar doorheen kan slaan!



Aan de overkant van de straat zat Cera toe te kijken. Ze had gezien hoe haar ex-verloofde de aftocht had geblazen en was daardoor een beetje van streek, lijkt het wel. En natuurlijk bleef Cera waar ze zat en dat vonden wij erg verstandig van haar. Je moet je nooit bemoeien met dingen die je niet aangaan, vooral niet als je daardoor in de problemen kan raken. En Cera heeft altijd al genoeg problemen met de jongens uit haar eigen straat.



Zo'n jongen zat een eindje verderop. Ja, Zwarte Gijs hield zich ook schuil en zat eveneens het gebeuren aan de overkant van de straat te bestuderen. Ook hij leek van plan om zich niet met de Vreemde te gaan bemoeien. Maar helemaal zeker daarvan waren we niet. Want met Gijs weet je het ook niet altijd even goed.




De Vreemde kwam steeds dichter bij het Poezenloket. Wij hadden er geen idee van wat hij nu precies kwam doen, behalve aan het kattenkruid ruiken dan, heh? In elk geval was Japekop dus niet van plan om actie te gaan ondernemen, mevrouw Troy hield zich (heel verstandig) binnen in huis op, de Boez deed waarschijnlijk zijn middagdutje want was niet in de buurt, Cera en Zwarte Gijs zaten aan de overkant van de straat en wij, wij dribbelden heen en weer met onze camera. Ging hier nog wat gebeuren? Kwam Cera nog kijken, of Gijs? Deed Japekop nog iets om zijn gebied te beschermen? Kwam er misschien nog iemand anders langs?
U leest het in deel 2.

Geen opmerkingen: