zondag 19 juli 2009

Een kaarsje


Wij vieren vandaag feest omdat wij elke dag weer zoveel plezier beleven aan onze haarfabrieken. Omdat ze, ondanks hun onafhankelijke aard, ervoor gekozen hebben bij ons te wonen en te blijven. En als wij moeite doen hen te begrijpen, krijgen we daar enorm veel voor terug. Een kat in huis betekent een bron van vreugde en warmte. (En daarom hebben wij er dus drie.....)
Wij vieren de verjaardagen van de redactiekatten mevr. T. Troy, Japekop en de Boez, en zamelen op deze dag geld in voor de poezen die in het asiel zitten, omdat ze niet meer welkom waren in hun eigen huis, zomaar ergens werden achtergelaten, of omdat ze gewond werden gevonden en niet meer werden opgehaald uit het asiel. Voor de verzorging van deze stakkers is geld nodig. Vandaar de combinatie feest/inzameling.
Het Leidsch Katblad probeert elke dag weer met veel humor te kijken naar alle poezen in de Katbladbuurt en wij hebben veel plezier in het maken van onze krant. Maar soms gebeuren er ook minder leuke dingen. Katten verongelukken, keren niet naar huis terug en worden nooit meer gevonden, of worden ziek en sterven. Ook dat hoort erbij in het leven van een kattenbezitter. Dat zijn dan de verdrietige kanten die wij in ons katblad niet uit de weg kunnen gaan.
Daarom denken wij vandaag ook even terug aan al die poezen die ons zoveel vreugde schonken en er niet meer zijn. En steken voor hen en hun mensen een kaarsje aan....

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Pim, Boris (Zorro), Murphy (Koekat), Loki (vader van Iwan)...helaas hebben ze niet het eeuwige leven.

Mevrouw Katblad zei

Tante (zwarte) Lien, Snoepje, Sjaan, Mientje, de grote Koenk....

Katja zei

Mooi Annemarie...

thea1512 zei

Wat een lieve gedachte is dit. Ik wens jullie een fijn feest en een goede opbrengst voor de asielkatten.

Thea

ina zei

En Funs.