woensdag 29 juli 2009

Met z'n tweetjes.


Omdat er niet veel katten op straat te zien zijn deze week (veel zitten verplicht binnen met vakantieoppas), volgen wij maar weer eens de Boez en Cera, als zij samen naar het Zooiplein gaan. De Boez komt op dit pleintje om ook daadwerkelijk te gaan zooien, Cera hobbelt wat om hem heen. Zij zooit bijna nooit....



Terwijl de Boez uitgebreid overal snuffelt, houdt Cera hem dus in de gaten. Wij hebben de indruk dat poezen minder geneigd zijn tot "zooien" dan katers (geholpen exemplaren dan, heh?). Wij hebben namelijk ook mevrouw Troy maar zelden zien zooien of klooien. Zij bewaakt de vergadertafel en het poezenloket, houdt daarbij de omgeving goed in de gaten en jaagt indringers weg of houdt ze op een afstand. Cera is altijd op de vlucht voor dezelfde indringers, maar beide poezen zooien (of klooien) dus nauwelijks. Cera doet overigens wel aan verkennen (maar dat wist u al; ze staat immers vlak voor haar examen!), maar dat is weer heel wat anders (wat u ook al wist natuurlijk!). Maar dit terzijde, we keren terug naar het Zooiplein.



De Boez zit wat in het zand te graven. Wat hij zoekt, weten wij niet. Even nog zijn we bang dat hij zal gaan zitten plassen of erger (kinderspeelplaats is niet voor kattenpoep), maar gelukkig doet hij dat niet. Cera hobbelt dus wat om hem heen en zoekt ondertussen naar ander vermaak.



De Boez lijkt uitgegraven. Zoveel zand ligt er nou ook weer niet, dus we kunnen ons voorstellen dat je daar niet meer dan een minuutje mee bezig bent. Hij kijkt om zich heen om te kunnen bepalen waar hij verder zal gaan zooien. En waar is Cera ondertussen dan?



Zij werkt aan haar conditie en balanceert op de evenwichtsbalk. Zij loopt een aantal keren op de balk hen en weer en draait daarbij bevallig en behendig tegelijkertijd. Cera is erg lenig en dus goed in allerlei turnoefeningen. En omdat zij ook model is, zijn haar bewegingen als van een balletdanseres. Ja, Cera heeft vele talenten.



De Boez snuffelt tussen de blaadjes en het vuil langs de muurtjes. Cera kijkt toe. Zij zal haar kleine, bevallige neusje niet in de viezigheid steken. Hoewel, soms kan zij het wroeten in een opengescheurde vuilniszak ook niet laten. En dat is nu weer iets wat de Boez niet zo gauw zal doen. Wij hebben trouwens onlangs wel vernomen dat de Boez is binnengedrongen in het huis van Bohr, en daar een voerbakje heeft geledigd. Wij waren zeer geschokt.



Cera en de Boez wisselen hun eigen geluidjes uit. Boez horen we erg vaak Puhrrrrr? roepen en Cera antwoordt met kleine Mauwtjes. Af en toe gaan de neusjes tegen elkaar ter bevestiging van hun vriendschap. Elke keer weer als wij dergelijke blijken van genegenheid tussen die twee zien, voelen wij een klein snikje in onze keel. Maar dat zal wel komen door een opkomend verkoudheidje of zoiets. Een kattenjournalist moet zijn emoties uiteraard kunnen beheersen.



De Boez zooit weer verder en Cera wacht tot hij daarmee klaar is. Wij hopen dat Cera misschien zal gaan schommelen, maar dat doet zij niet. Wellicht heeft zij al eens eerder opgemerkt dat zo'n hangend plankje niet op zijn plek blijft als zij erop springt? Wij hebben Cera wel al eens op de glijbaan gezien, maar zij bleef toen bovenop zitten, ondanks onze aanmoedigingen om naar beneden te glijden. De foto van het jaar hebben wij dus nog niet kunnen maken....



Dan is de Boez klaar met zijn gezooi op het Zooiplein. Zonder op Cera te wachten, loopt hij terug naar de redactie. Wij vinden dit niet aardig van hem en zullen hem daarover aanspreken. Samen uit, samen thuis, heh?



En zo denkt Cera er ook over. Zij neemt niet de tijd om de normale uitgang te nemen maar klimt over het hek om de Boez snel te kunnen volgen. Dan loopt ze met de fotograaf mee terug naar de redactie. De Boez is allang door het Poezenloket de redactie binnen gegaan en zit in de keuken klaar voor een portie jongemannenbrokjes. Nee, de liefde van de Boez voor Cera is minder sterk dan andersom. Of vergissen wij ons? De toekomst zal het leren.

6 opmerkingen:

ina zei

Toch geen opkomende swine-flu, Annemarie?

Mevrouw Katblad zei

Hope not!

marian zei

Volgens mij heeft "de baas" een virus romanticus! Dat kan besmettelijk zijn!

tante sjaan zei

Volgens mij wordt de fotograaf (?) een beetje sentimenteel. Zal de leeftijd wel zijn.

Maarten zei

Samen uit samen thuis?
Pffs, alsof Cera altijd even attent is: http://leidschkatblad.blogspot.com/2009/07/cera-stelt-de-boez-teleur.html

de redactie zei

Geen ouwe koeien heh? Wij zijn sowieso het nieuws van een week geleden alweer lang en breed vergeten. Zo gaat dat vaak.