donderdag 9 juli 2009

Feest en een stoeipartijtje


Iwan:
Mevrouw Katblad, ik moet even met u praten. Ja, het is erg belangrijk. U bent toch niet aan het koken? Ook niet op reportage? Wel, dan heeft u dus best even tijd voor mij.
Er zijn twee dingen die ik met u wil doornemen. Ja, ten eerste is er dat papier op de ruit. Recht achter u inderdaad. Dat is toch van u, dat papier?



(klik op de foto voor een vergroting)

Waarom zij wij katten niet uitgenodigd? Oh, omdat wij niet aan geld doen dus. En u houdt een inzameling voor het asiel. Wel, dan begrijp ik het wat beter. En eh, heb ik het nu goed gehoord dat de verjaardag van alledrie de redactiekatten wordt gevierd? Ook van Japekop dus? Ach, hij voelde zich achtergesteld dus. Ja, dat papier lijkt me verder wel in orde. Omdat er ook een foto van mij opstaat dus, ja. En, komen er veel gasten? Nog niet zoveel aanmeldingen? Dat valt me tegen. Ja, dat is inderdaad erg teleurstellend. Maar misschien wacht men het weer af? Of heeft u het feestje niet leuk genoeg gemaakt? Ah, u heeft briefkaarten gemaakt? Met foto's erop van de katbladbuurtkatten dus, zo zo. En die kan men kopen, ja ja. Sta ik daar ook op? Ach, meerdere malen zelfs. U heeft dus een ruime keuze. Nee, dan is het goed. Oh, is er ook iets met een schilderij! Sta ik daar ook op? Nee dus. U gaat iets doen met dat schilderij? Mag ik weten wat? Oh, dat is dus nog een verrassing. Dus het wordt geen dooie boel, dat feestje. Nou, ik ben blij het te horen. Ja, nu nog wat meer mensen inderdaad, dat zou wel leuk zijn ja.




Maar er is nog iets wat ik met u wil bespreken. Ja, het feit dat u mij laatst heeft verlinkt. Nee, draai er maar niet omheen want de feiten liggen er. Misschien is het u ontgaan maar mij niet. Ja, ik was in een geheime tuin, een eindje van hier, dat klopt. Daar was ik wat aan het stoeien met een andere rooie. U was op zoek naar Lima, dat snapte ik wel want u riep alsmaar zijn naam. En toen zag u heel toevallig mij. Ja, ik zag u wel komen maar wilde inderdaad niet met u mee. Ik was bezig namelijk en had het derhalve druk. Met die rooie dus ja. Maar wat u toen heeft gedaan, zal ik u niet gauw vergeven.




U heeft mijn mens ingelicht. Over het feit dat ik daar zat en dat ik zogenaamd aan het vechten was, inderdaad. Nee, die paar plukken stelden niks voor. U heeft de zaak flink overdreven ja. Afijn, mijn mens is me toen komen halen. Ja, dat was erg vernederend en uw schuld. Ze heeft me het hele stuk gedragen. Naar huis ja. Toen heeft ze me gekamd. Nee, dat vond ik niet erg want die losse plukjes moesten er nu eenmaal uit. Uit mijn vacht dus, ja. Ja, daarna heb ik ook nog lekker gegeten, dat klopt en dat was ook niet verkeerd. Maar daar gaat het allemaal niet om.



Nee, het gaat erom dat u mij heeft verlinkt. Het was namelijk helemaal uw zaak niet dat ik daar zat en dat ik een beetje aan het stoeien was. Ja, u noemt het vechten maar dat was dus niet zo. Nee, het was allemaal veel onschuldiger en u heeft de zaak gewoon een beetje opgeblazen. Ja, voor een sappig verhaal in uw Katblad natuurlijk. Wel, ik neem het u dus wel kwalijk. Het ging u niet aan wat ik daar deed en waarom. En nu ik gezegd heb wat ik wilde zeggen, ga ik er maar weer eens vandoor. Nee, ik zeg niet waar ik deze keer heenga. Omdat het u dus helemaal niks aangaat ja, dat heeft u goed begrepen.

8 opmerkingen:

Syts zei

Anne Marie, ik zou heel graag willen komen op de verjaardagen van de redactie. Helaas kan ik niet, jammer jammer! Ik lees met veel plezier alle avonturen en ben blij dat Lima weer thuis is.
Knuffels aan alle poezels!

tokkie troy zei

Wel, fijn dat u in ieder geval hebt gereageerd, Syts. En bedankt voor uw knuffels; ik zal deze keer niet uithalen, ook niet zonder nagels. Kenden wij u eigenlijk al?

Syts zei

Nee mevrouw Troy, u kent mij nog niet! Maar u kent Trudi wel, het vrouwtje van Sam, Leilah, Doortje, Joris en Tommy. En ik ken Trudi, zodoende.

ina zei

Toch was ik wel blij, Annemarie.
Bij nader inzien waren er toch een paar wondjes aan Iwans linkeroor. En hij had een schram over zijn neus. Dus zo onschuldig als hij het voor doet komen is het niet geweest.
Bovendien ben ik blij dat ik nu weer een verstopplek ken, voor als hij weer eens een paar dagen zoek is.

De redactie zei

Wij hebben inderdaad de wondjes gezien maar mochten die niet vermelden van Iwan. We hebben er zelfs een foto van! Maar hebben die dus maar niet gepubliceerd...

Wilma zei

Tja Iwan, met die paparazzi in de buurt ben je nergens meer veilig en kun je geen kattenkwaad uithalen, want ze zien alles!

ina zei

Wij, Iwans mensen dus, willen graag komen op het feestje van het redactie-drietal. We komen met 2 personen.

de baas zei

Wij zien uw komst gaarne tegemoet en hebben het genoteerd!