dinsdag 28 juli 2009

Zooien in de Katbladstraat.


Wij hadden Oscar al een paar dagen niet meer gezien, dus gingen we maar eens bij het Zooiplein kijken. Hij woont daar immers vlakbij! En ja hoor, daar was hij, Oscar. En dat hij aan het zooien was, zie je natuurlijk gelijk.



Uiteraard was Cera met ons meegelopen. Zij verwacht elk moment haar Verkennersexamen mogen te doen, dus ze blijft in de buurt van de fotograaf. Oscar scheen haar niet op te merken maar in feite had hij haar best wel gezien en ging zich een beetje voor haar uitsloven.



Hij rolde wat onder het bankje heen en weer, maar Cera reageerde nergens op. Nee, zij kijkt naar geen enkel ander ventje sinds de Boez haar vriendje is.



Oscar rolde nog wat door maar dat had geen zin. Tenminste, hij trok er niet de aandacht van Cera mee.



Tenslotte gaf hij het maar op. Wij vroegen hem waar zijn huisgenoot Lima was, maar dat wilde Oscar ons niet vertellen. Toen gingen wij zelf maar op zoek. We liepen naar de overkant van de straat.



En ja hoor, daar zat Lima. Hij hield zich weer eens verscholen. Wij snappen nog steeds niet dat dit Boefje enkele dagen zoek is geweest en vervolgens zomaar weer kwam opdagen. En dat hij bij thuiskomst niet uitgehongerd was. Waar hij heeft gezeten en wat hij heeft gedaan zal altijd wel een raadsel blijven.



Het is dat de Boez meer wit in zijn vacht heeft, anders zou je je zo kunnen vergissen! Vooral als Lima weggedoken onder een tafel zit en je hem maar half ziet.



En als je het over de duvel hebt? Boez was dus ook gearriveerd. Als er iets te doen is, wil hij daar altijd bij zijn. Nu was er niet zoveel te doen bij het Zooiplein, maar in elk geval was Cera daar en Oscar dus ook. Het kwam tot een voorzichtig treffen tussen de Boez en Oscar. Heel behoedzaam besnuffelden ze elkaars neus. En daarna nog een keer. Blijkbaar was het goed, want ze gingen als vrienden uit elkaar. Er werd nog even gezooid op het plein, maar dat laten we nog wel een keer zien. Of niet. Dat hangt af van het andere nieuws of het ontbreken daarvan.



Wij vragen ons wel af: Waarom heeft Oscar zijn staart omlaag hangen en is die van de Boez omhoog? Wie het weet mag het zeggen...

3 opmerkingen:

marian zei

hier is wat leuke informatie over
"staarttaal"
http://www.poezenweide.nl/Katten-spreken-een-eigen-taal.asp

Katja zei

Zou die van Boez dan "een vrolijke begroeting, maar voelt zich toch ietjes onzeker" kunnen zijn ? En Oscar "kat is ontspannen en tevreden"?.
Vind het trouwens frappant dat Cera ook helemaal niet bang is voor Oscar.

de redactie zei

Marian, dank je wel voor deze tip. Er staan veel leuke dingen op deze site!
En Katja: Ja, het is best mogelijk dat de Boez onzeker is. Oscar is volgens ons een goeie jongen. Zit geen agressie in. Dat voelt Cera natuurlijk aan....