dinsdag 28 juli 2009

Vier hebben al een nieuw huis...


Ja hoor, daar zijn ze weer, de heidepoesjes! Wij kregen nieuwe foto's van Wilma en zij berichtte ons dat het goed gaat met de kleintjes.



Er zijn, zoals eerder bekend gemaakt, twee seal pointjes, een meisje en een ventje.
Ze zijn allebei reeds besproken!



Het meisje gaat Heidi heten. Drie keer raden waarom!
Het ventje gaat Igor heten. Hij komt naar Leiden! Nee, niet op de redactie, want dan kunnen we Japekop's koffertje wel gaan klaarzetten.



Maar ze mogen nog niet bij Wilma weg. Nee, ze moeten eerst allemaal op gewicht komen en bovendien moet Wilma ze nog wat "manieren" bijbrengen. Daar is Wilma's opvang tenslotte voor! Kortom, ze moeten nog groeien en gesocialiseerd worden.



Er zijn, zoals u eerder kon lezen, ook twee zwartjes, ook een ventje en een meisje. Het kleine zwarte ventje krijgt de naam Bommel en is dus eveneens besproken.



Het rooie ventje heeft ook al een nieuw huis om straks naar toe te gaan, en zijn naam wordt: Bram. Bram(metje) gaat met Bommel(tje) mee.



Bram is de grootste, vanaf het begin al. Je zou haast gaan denken dat hij wellicht uit een ander nest komt, ook vanwege zijn afwijkende kleur (in vergelijking met de anderen dus, heh?) Maar dat blijft gissen.






Dit meisje is nog niet besproken. Ze heeft een half-lange vacht, haar haren zijn aan de onderkant beige en aan de bovenkant bruin/zwart. Wat een schatje....







En het zwarte vrouwtje heeft ook nog geen nieuw adres......





Het zwarte meisje, het "smoke"-meisje en het zwarte ventje vielen in het begin af. Daarom moest Wilma speciale kittenmelk voor ze halen en kregen ze daarnaast ook pap. Inmiddels groeien ze gelukkig weer.
Voor twee van de heidepoesjes moet er dus nog een nieuw huis gevonden worden. Natuurlijk hopen wij dat dat lukt zodat ze niet terug hoeven naar het asiel, waar ze in eerste instantie gebracht werden nadat ze op de hei waren gevonden.
De televisieploeg van "Hart van Nederland" wilde graag de vondelingen filmen, maar alleen als ze de hond, die ze gevonden heeft, ook konden filmen. En daar de hond geen adres heeft achtergelaten, viste de ploeg achter het net..... Wilma was daar niet rouwig om.
Wij wensen Wilma weer veel succes toe met haar "opvang-activiteiten"!
Wij hebben bericht gekregen van Wilma dat wij de foto's van de kleine zwartjes doorelkaar hebben geplaatst. Dit is echter niet meer te herstellen. Onze excuses daarvoor.

6 opmerkingen:

Hans zei

Hoi Annemarie.

Een berichtje van 'de bioloog' inzake de heidepoesjes.

In mijn studietijd hadden we een geneticaboek, waar ieder hoofdstuk met vragen werd afgesloten. Bij een van de hoofdstukken gingen de vragen over de kleur van de kittens uit een nestje. Iedere vraag had als einde: wat is de kleur van de ouders. Op eentje na. Dat was (ik heb het boek niet meer, ik verzin ter plekke maar een kleurencombinatie): een lapjespoes heeft 5 kittens: een rode kater, 2 zwarte poezen, een schildpadpoes en een cyperse kater. Bespreek het ouderschap. In de laatste zin van de vraag lag het antwoord. Je kan deze kleurencombinatie genetisch alleen veklaren met minimaal twee katers. En dat klopt ook. Bij het terugtrekken van de penis krijgt de poes een eisprong en niet alle eitjes zijn tegelijk rijp. Een krolse poes kan door twee tot drie verschillende katers gedekt worden. En dat was het antwoord van de geneticavraag. De heidepoesjes zijn gezien hun grootte op de foto's van dezelfde moeder, maar van verschillende katers!

Mvgr

Hans

de redactie zei

Moeder is dus wezen stappen en heeft verschillende leuke jongens ontmoet. Haar mens was misschien wel een sealpointfokker. Daar ging het mis. Twee knikstaarten en dan al die kleurtjes! En toen moesten ze naar de hei. Zo kan het gegaan zijn dus. Of zoiets. Want niemand mocht het weten....

Annemieke zei

Ik zit in de genetica en wat Hans zegt klopt. Dit kan niet van een vader en een moeder komen. En gezien het hei verhaal is een moeder die buiten haar ras was gaan stappen een logische verklaring.

Een collega heeft net een kat verloren (hij was oud, maar toch zielig) en nu is hun andere kat helemaal ontdaan (nog zieliger). Zal eens vragen of hij een heidepoesje wil overwegen.
Mooi dat er al 4 besproken zijn! En de leukste komt naar Leiden :)

Hans zei

Ik ben er heel trots op als een soort Sherlock Holmens het geheim van de heidepoesjes mogelijk te hebben ontrafeld. Ik had zelf niet eens de door Annemarie en Annemiek aangedragen oplossing in gedachten, maar het moet inderdaad zo zijn. . . . .

Mvgr

hans

Pleegmama Wilma zei

Jullie theorieën klinken heel aannemelijk. Al weet ik niet zeker of Brammetje wel tot hetzelfde nest behoort. De gewichten van de rest zitten zo tussen de 600 en 700 gram en lieve Bram weegt maar liefst ruim 900 gram. Al zijn er qua vacht en uiterlijk veel overeenkomsten met Igor. Misschien was één van de pappa's wel een hele grote kater en lijkt Bram als enige op hem. We zullen het nooit zeker weten .....

Annemieke zei

Wij hadden ooit een nest van 5 katjes, waarbij de grootste twee (waaronder Iwan) 1.5 keer zo zwaar wogen dan de kleinste (elrond). Dat was bij de geboorte zo en 6 weken later nog steeds. Ze waren zwaarder, maar het verschil bleef. Het zou dus best kunnen volgens mij. DNA onderzoek gaat misschien iets te ver...