donderdag 16 juli 2009

Doos muizen?


Nadat de Boez buiten om hulp had geroepen, kwamen mevrouw Troy (door het poezenloket) en Japekoppie (door de voordeur) kijken wat er allemaal aan de hand was.


Het was dus weer eens de Vreemde die de Boez lastig viel.
De Vreemde is ondertussen eigenlijk geen onbekende meer in de Katbladstraat en bij het poezenloket. Hij zal dan ook wel recht van overpad hebben afgedwongen, maar zomaar erbij gaan zitten en de Boez bedreigen, dat gaat de redactiekatten toch te ver!


Doch mevr. Troy en Japekoppie traden niet echt besluitvaardig en kordaat op. Er viel geen enkel hard woord, er werd niet gegromd of geblazen en de Vreemde bleef dus zitten waar hij zat. De Boez bewoog zich voor de veiligheid ook niet. Hij liet het initiatief over aan de twee ouderen.



Dus gebeurde er weer eens helemaal niets. Japekop wendde zijn kop af en deed alsof hij iets in de verte zag aankomen.



Mevrouw Troy begon wat van het kattenkruid te snoepen. Maar we zagen heus wel dat ze de Vreemde in de gaten hield! Wij moesten echter concluderen dat er geen spannende dingen meer gingen gebeuren en dus gingen we weer naar binnen om bureauwerk te doen. Een kwartiertje later was de Vreemde niet meer in zicht, zat de Boez binnen om brokjes te bedelen, zat mevrouw Troy nog steeds te soezen op haar stoel bij het loket en was Japekop naar boven gegaan voor een dutje. We moesten maar eens een doos muizen loslaten bij het loket, anders vallen wij ook nog in slaap....

2 opmerkingen:

Katja zei

't Is dat ik het zielig voor die muizen vind, maar anders zou ik graag eens willen zien wat dat voor effect zou hebben op de redactiekatten, een doos muizen. Alhoewel..mischien zo dat ook weinig effect hebben, Boez geeft misschien wel de voorkeur aan vliegen en herfstblaadjes...
Geen idee of de andere twee nog over enig jachtinstict beschikken...
Kon van de week nog net voorkomen dat Snuitje een van de eerste vlinders van dit jaar uit de lucht ving. Ze werd ineens helemaal wild toen ze die zag.

ina zei

Het lijkt wel alsof de redactiekatten vriendschap aan het sluiten zijn met de vreemde. Ze zitten er allemaal nogal rustig bij. Saai, inderdaad.