zaterdag 4 april 2009

Traprenovatie 4, Feest!


Tokkie Troy:
Ja, de trappen zijn eindelijk klaar. Dat betekent inderdaad dat die mannen weg zijn en de zooi ook. Ons mens moest nog wel even heel hard poetsen beneden, want het poezenloket had opengestaan tijdens het zagen. Ja, er was dus heel veel zaagsel naar binnen gewaaid. Nee, dat was niet zo slim van haar.



Het is best mooi geworden, maar het belangrijkste is dat het goed loopt. Nee, het is niet glad dus ik glij niet uit. Ja, het voelt goed aan onder mijn poten. Dat is het voornaamste inderdaad.
Wel, toen er gepoetst was, moest het worden gevierd. Dat de trappen klaar zijn ja. We waren allemaal buiten en zaten aan de vergadertafel. Ja, de zon scheen en het was weer als vanouds.



Er kwamen dus tapa's op tafel. Kaas, worst en vis inderdaad. Ja, daar ben ik maar eens goed voor gaan zitten. Na al die stress hadden we eigenlijk wel wat lekkers verdiend, vindt u ook niet?



Ik ben eerst even op tafel gaan zitten om de boel te overzien. Ja, looproute uitstippelen langs de lekkerste hapjes. Nee, kaas komt dan niet op de eerste plaats. Mijn neus vertelde mij dat er lekkerder dingen op tafel stonden.



Ik had al gauw door hoe ik moest lopen, volgde mijn neus en kwam toen toevalligerwijze bij het schaaltje met zalm terecht. Ja, het kwam uit een blikje maar niet een met "Gourmet" erop. Nee, dit was niet voor de poes maar daardoor des te aantrekkelijker. Ik stootte nog wel een glas wijn om, maar dat was hun eigen stomme schuld. Het stond in de weg namelijk. Dat glas ja. Nee, er ging niks kapot en eigenlijk stelde het dus ook niks voor.



Bovendien was er nog meer wijn, dus het glas was zo weer bijgevuld. Wie er nog meer waren behalve mijzelf? Wel, de Boez had niet zo'n belangstelling voor de hapjes, dus hij liep wat te zooien om de tafel heen.



Ja, tussen de planten wroeten en achter de vliegbeestjes aan. Dat jonge grut speelt liever dan dat ze genieten van het lekkers. Ja, ze zijn erg ongeduldig en brengen het niet op om netjes op tafel af te wachten tot je een fliebertje van het een of ander krijgt. De Boez is daar geen uitzondering op, nee.



Mijn zoon Japekoppie was er natuurlijk ook bij. Maar hij was niet zo lekker. Veel last gehad van stress inderdaad, en dat is niet zo snel over bij hem. Nee, hij heeft altijd tijd nodig om bij te komen als er ongewenste dingen in huis zijn gebeurd. Soms wel enkele dagen ja.



Dus toen we wat fliebertjes kaas kregen toegeschoven, was hij niet zo happig. Nee, hij weigerde het te eten. Nu moet ik ook eerlijk toegeven dat het nou niet een fliebertje was waar je het water van in de bek krijgt. Nee, die soort kaas hoeft ze wat mij betreft niet meer te halen. Natuurlijk heb ik uit beleefdheid wel een paar kruimeltjes ervan gegeten, maar echt smaken deed het me niet.



Nee, de Boez taalde dus helemaal niet naar kruimeltjes kaas. Hij kwam wel even op tafel om wat water te drinken. Maar snel daarna ging hij weer verder met zooien. Op straat dus, ja.



Maar het werd pas echt gezellig toen ik wat stukjes zalm kreeg toegeschoven. Dat smaakte naar meer ja, en dus werd ik erg onrustig. Ja, misschien kwam die onrust ook wel doordat we bezoek kregen. Ongewenst bezoek inderdaad ja.
(Wie was dat ongewenste bezoek? Kwam er misschien rottigheid van en werd het feestje wreed verstoord? Heeft Japekop nog een fliebertje zalm gegeten of was hij echt zo onpasselijk? U leest het in een volgend bericht!)

3 opmerkingen:

Katja zei

Dat zag er allemaal gezellig en lekker uit hoor ! Vooral van die foto van T. Troy die haar bekje aflikt krijg ik spontaan trek in iets lekkers...

Trudi zei

Trap ziet er erg mooi uit! Ik dacht dat jij in de weer was met die zaagmachine Annemarie!
Feestje ziet er gezellig uit, weer werkt ook mee, ik neem dus aan dat het gisteren gehouden is!

Annemieke zei

De trap is erg mooi geworden! Vast fijn dat de mannen nu weg zijn en de herrie voorbij voor de hele redactie. Hopelijk wordt Japekop snel weer de oude.
De foto van Mevrouw Troy die haar bek aflikt is geweldig! Benieuwd hoe het verder gaat.