maandag 13 april 2009

As The World Turns (3)


Het is in de vroege avond. De fotograaf besluit nog een rondje te gaan lopen, met camera natuurlijk. Zouden er nog een paar redactiekatten meelopen, ondanks dat hun dienst al voorbij is? Wel, dat is erg twijfelachtig want Storm is ook op straat. Hij zit weliswaar netjes naast zijn mensen op een bankje, maar dat zegt niks. Of Storm nou zit, ligt of loopt, de Schrik van de buurt is altijd gevaarlijk en dus dien je daar rekening mee te houden.


De kleine Lima (wat lijkt hij toch op onze Boez!) is lekker aan het scharrelen. Hij heeft de buitenwereld nog maar pas ontdekt en moet nog veel leren. Hij heeft nog niet gezien dat Storm een paar huizen verder zijn ogen wijd open houdt.



Oscar is fijn aan het tuinieren, zo te zien. Ja, katten zijn dol op tuinieren, maar dat wist u natuurlijk al!



Oscar is nog niet gewend aan de rondlopende fotograaf. Ook hij komt nog niet zo lang buiten en moet nog veel leren.



Ha! Onze journalist Japekop is toch meegegaan met de fotograaf! Nou, petje af hoor Japekop! Moedig van je dat je zo dicht in de buurt van Storm durft te komen! Wel oren en ogen openhouden, heh?



En daar is de Boez ook. Ja, hij heeft Storm allang gezien maar als oom Japekop in de buurt is, is de Boez best wel dapper.



Terwijl Japekop doet alsof hij zich helemaal op zijn gemak voelt, houdt de Boez zijn ogen wagenwijd open. Voorlopig gaat alles nog goed en houdt Storm zich gedeisd.



De Boez heeft de zinken teil gevonden waarin een flinke laag water staat. En niets is zo lekker als drinken uit een teil! Vooral als er van alles in het water drijft.



O jee, er gebeurt wat. Tenminste, de Boez is plots overeind gekomen en zet weer eens zijn grote ogen op. Wij kijken maar eens even achterom!



Ja hoor! Storm ligt niet langer vredig op het bankje maar heeft besloten in actie te komen. Wel, er zijn pestslachtoffertjes genoeg voor hem! Wie gaat hij uitkiezen?



Japekop is er helemaal klaar voor. Hij zit in een defensieve houding en verwacht elk ogenblik de aanval van Storm. De fotograaf staat klaar met de camera om het eventuele gevecht vast te kunnen leggen.



Cera is ook aanwezig. Ze zit geeneens onder een wielhuis maar wel op veilige afstand, en wacht ook af wat er gebeuren gaat.



De Boez heeft zich verscholen tussen een aantal flinke plantenkuipen. De spanning loopt nu toch wel op. Wat zou Storm gaan doen? Wie heeft hij uitgekozen?



Storm heeft nog niet besloten. Hij is er maar even bij gaan zitten. Hij kijkt zijn potentiele slachtoffers een voor een aan. Iedereen siddert, behalve Storm natuurlijk!



Boez is zenuwachtig. Hij is tussen de plantenpotten uit gekomen en zoekt bescherming bij de fotograaf. Een grotere fout kun je niet maken, Boez! Op straat is het ieder voor zich! En mevrouw Troy is er deze keer niet bij, dus zij kan je ook niet helpen!



Het wordt weer enigszins rustig. Japekop gelooft niet meer in een aanval van Storm en heeft besloten nog wat te gaan zooien tussen een stapel troep. De Boez zooit zogenaamd met hem mee maar verliest toch echt Storm niet uit het oog!



Dan loopt Japekop het Zooiplein op. Wij denken dat hij de kinderzandbak wil gaan controleren.



Maar wij hebben het mis. Bah Japekop! Dit is geen kattentoilet! Nou ja, het zal de spanning wel zijn. Wellicht wil Japekop Storm laten zien dat de straat ook van hem is. En voor het geval dat Storm dat zou kunnen vergeten, laat Japekop zijn geur achter tegen het zeil.



Stinkt het genoeg naar je zin, Japekop?



Lima en Oscar zijn er ook nog steeds, al zijn ze wel min of meer binnen gaan zitten. Dat geeft namelijk een veiliger gevoel. Wij vinden hen erg verstandig, want met Storm in de buurt kun je niet veilig genoeg zitten.



Wat zijn ze toch mooi, deze twee jonge jongens. Een aanwinst voor de straat!



Maar waar is Storm ondertussen eigenlijk gebleven? Hij ligt niet meer op straat in elk geval. Wij speuren in het rond.



En dan zien we hem zitten. In zijn eigen vensterbank. Waarschijnlijk kon hij niet kiezen en heeft hij besloten om althans op dit moment maar even helemaal niemand aan te vallen. Of misschien heeft hij wel een beetje hoofdpijn of iets dergelijks. Een echt spannende reportage zal het dus verder niet meer worden. Wij besluiten maar naar huis te gaan, en onze kleine journalisten gaan mee. Eerst maar eens lekker slapen en dan zien we morgen wel weer hoe de pet van Storm dan staat!

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Haha, die Storm. Zo besluiteloos dat hij helemaal niet in de aanval gaat. Misschien is dat een oplossing voor in de toekomst: gewoon met veel katten tegelijkertijd naar hem toe.

Wilma zei

Geweldige reportage weer!
Storm krijgt het nog moeilijk als alle katten een front gaan vormen tegen hem.
Hopelijk komt het dan tot een wapenstilstand en laat hij zijn andere kant ook eens tegenover de anderen zien.

De redactie zei

Nou mevrouw Wilma, u kan mooi dromen!