maandag 6 april 2009

Narigheid, deel 1.


We gingen weer eens op pad. Het was redelijk weer en onze verslaggevers hadden er echt zin in. De fotograaf trouwens ook. Ons eerste doel was de Kruidentuin.



Er moest natuurlijk eerst even gezooid worden. Wat rondlopen, snuffelen en verder niks. Zooien is heel erg ontspannend en moet eens in de zoveel tijd even gebeuren. Liefst elke dag een paar keer....



Japekoppie blijft dicht bij de grond en kruipt het liefst onder hekjes door tijdens het zooien. De Boez kijkt belangstellend om zich heen. Immers: je kunt in deze tuin nooit weten wat er allemaal tussen de struiken zit of er achter schuilt.



Even wat rek- en strekoefeningen zijn ook altijd nuttig. Vooral als er in de betreffende boom een meesje zit te zingen. Ja, dit is nog steeds allemaal zooien!



Ha, daar is Jaya. Zij moet natuurlijk goed in de gaten houden wie er allemaal in haar tuin komen zooien. Of het goed volk is enzo dus. En dat kan zij uitstekend, al heeft zij nog maar 1 oog! Nee, laat Jaya maar schuiven!



Ze heeft de Boez allang gezien. Boez haar nog niet. Nee, hij heeft het veel te druk met z'n gezooi.
Dan duikt Boez in de struiken.


Dus Jaya gaat hem maar eens achterna. Erg spannend, zo'n klein schoffie in je territorium. Die laat je niet zomaar gaan voordat je weet watvoor vlees je in de kuip hebt, heh?



Boez heeft nu eindelijk ook Jaya gezien. U ziet hem in de rechterbovenhoek naar Jaya loeren.



Om ons heen gebeuren nog meer dingen. Bel heeft ook de Kruidentuin betreden. Hij zit met zijn snuit in een plant te wroeten. Wij vertrouwen dit natuurlijk niet en stappen wat dichter naar de Franskat toe.



Ondertussen wordt Bel ook in de gaten gehouden door Cera (linksboven bij de paal) en Japekoppie (onder). Wij komen ogen te kort bij al die katten om ons heen. En dus ook een fotograaf.



Jaya zit nog steeds naar de Boez te kijken. De andere katten kent zij zo langzamerhand wel. Deze nieuwe is erg interessant.....
Wij richten onze ogen weer op Bel de Franskat.



Het valt ons op dat Bel rare bekken zit te trekken. Maar als we het plantje waarvan hij zit te vreten beter bestuderen, snappen we waarom. Het is kattenkruid! Bel zit zich high te eten!



Nou, smakelijk hoor, Bel! Geniet er maar lekker van. We hopen alleen dat je er rustiger van wordt en niet nog pesteriger dan normaal. In elk geval ben je nu even lekker voor jezelf bezig en dus geen probleem voor anderen. Maar ja, hoe lang zal dat duren?



Jaya probeert dichterbij de Boez te komen. Ze kruipt onder de struiken door om ongezien naar de Boez toe te sluipen.



Maar de Boez heeft al geen belangstelling meer voor haar, lijkt het wel. Hij zit op zijn beurt naar Bel de Franskat te loeren.




Jaya zit nu even in de problemen. Net zag zij de Boez nog. Ze weet dat heel zeker. Maar nu lijkt hij te zijn verdwenen en dan zit je toch mooi voor gek in de struiken in je tijgersluiphouding. Maar het klopt dat de Boez daar niet meer zit!



Boez staat op het pad. Ook in de houding, maar dan een andere. Meer een houding van "ik ben erg nieuwsgierig maar wel op mijn hoede"!



Ja Boez, dat leer je als je op Verkennersles gaat, maar het is niet slecht wanneer je van nature al enige voorzichtigheid betracht. Vooral als Bel in de buurt is, want je weet dat hij gevaarlijk kan zijn.



Cera is ondertussen het huis van Jaya binnengegaan. Zij gaat graag andermans huizen binnen, want overal kan zomaar lekkers staan. Alleen is zij even afgeleid door de twee kattenluiken in 1 huis. Ze is duidelijk van haar stuk gebracht door deze ontdekking.



Bel is klaar met high worden en zit nu naar de Boez te loeren. Wij vrezen dat daar narigheid van gaat komen.



Zijn oogjes staan duidelijk op de peststand. Het is nu alleen nog maar een kwestie van afwachten voor ons. Dat hij zo gaat aanvallen staat vast.



Boez is onvoorzichtig geworden. Hij zit vlak voor de plek waar Bel zit te loeren, op een muurtje. En kijkt dan ook nog de andere kant uit. De Boez vraagt zo om serieuze problemen.



En ja hoor. Bel is in beweging gekomen en de Boez moet het op een lopen zetten. Wij kunnen alleen maar hopen dat Boez sneller is dan Bel! Kom op Boez! Rennen voor je leven!



Boez weet Bel achter zich te houden. Hij scheurt de hoek om, de Katbladstraat in. Bel natuurlijk achter hem aan! Wij kunnen de Boez niet helpen en hopen alleen maar dat hij veilig het Poezenloket (wat natuurlijk openstaat) zal bereiken.


Japekop, die al die tijd wat heeft lopen rondstruinen in de tuin, staat heel erg appelig toe te kijken hoe Bel achter de Boez aanjaagt. Hij lijkt totaal onbewogen, maar iedereen weet ondertussen dat hij een binnenvetter is en zijn gevoelens nooit toont. Bovendien houdt hij niet van vechtpartijen en gaat dergelijke problemen altijd uit de weg. Toch vragen wij hem om mee terug te gaan naar de redactie.
Wellicht heeft de Boez hulp nodig?


Dit is even een rare, smalle foto, maar wij wilden laten zien dat Japekop in is gegaan op ons verzoek. Bovenaan ziet u Bel staan, zijn staart nog in vechtstand. Beneden ziet u de kop van Japekoppie die voor de fotograaf uitloopt.



Bel druipt af. Is hij bang voor Japekop? Wij kunnen ons dat haast niet voorstellen. En waar is de Boez?



Aha! Nu wordt een en ander duidelijk. Bel de Franskat gaat er vandoor doordat mevrouw Troy zich met de hele situatie heeft bemoeit. Hoe konden wij vergeten dat onze receptioniste altijd alles onder controle heeft en optreedt in moeilijke gevallen? Dat zij al menig keer de diverse redactieleden heeft beschermd tegen pestkopperige naarlingen?
Ook nu heeft zij weer haar plicht gedaan. Een beetje stevig sissen of blazen met nog wat andere geluidjes erbij, en de vijand blaast de aftocht.



Daar gaat Bel. Als de dood voor onze mevrouw Troy. Dame van vijftien. Lafaard!



Mevrouw Troy kijkt nog even om voordat ze de redactie weer betreedt. Ja, je moet er zeker van zijn dat die pestkop echt is opgedonderd. Mevrouw T. Troy is zich zeer wel bewust van haar verantwoordelijkheid als receptioniste c.q. uitsmijter. We zijn bijzonder trots op haar.
Had haar zoon Japekop maar iets meer van haar genen geerfd. Nou ja, hij heeft zo zijn eigen kwaliteiten, zullen we maar denken. Maar we hebben nog steeds de Boez niet gezien! Is hij gewond en zit hij binnen zijn wonden te likken?



Nee hoor! Hij zit doodleuk op het bankje. Van de vergadertafel dus inderdaad. Hij lijkt Bel alweer vergeten maar dat kan ook schijn zijn.



Een verdieping hoger heb je altijd een beter uitzicht! Ja, hij kijkt nog wel even in de richting van Bel, die nu al heel ver weg is. Nou, dat was weer een avontuur heh, Boez?



Nu maar weer een beetje rustig aan, vind je ook niet?



Maar als Bel definitief de straat is uitgelopen, draaien alle koppies zich opeens in de richting van de Poort. Want daar is Panda, de poortwachter.
(Staat ons nog meer ellende te wachten? Durven Japekop en de Boez nog de Hoftuin in nu Panda hier zit? En als ze dat zouden durven, komt daar dan ook weer narigheid van? U leest het in deel 2 van dit verhaal!)

4 opmerkingen:

ina zei

Spannend!
Wat een mooie aktiefoto's, Annemarie.
En wat wordt de Boez al groot...
Petje af voor mevr.T.Troy.
De ouwetjes doen het nog best.

Wilma zei

Zeker een spannend verhaal. Ik hang aan je lippen, uhhhhh ..... aan je pen, zullen we maar zeggen!
Tjongejonge, wat wordt het manneke toch groot.

Mevrouw Katblad zei

Ja, iemand zei al eens: GIRLPOWER! En hoe oud dan ook, ze staan toch maar hun mannetje, onze poezenmeisjes!

Annemieke zei

Ik dacht weer hetzelfde als de rest: de Boez wordt steeds groter! En Mevrouw Troy is een heldin!