maandag 27 april 2009

Mickey



Wij hadden u al eens eerder bericht over de kattenopvang van Wilma voor het dierenasiel in Hilversum. Immers: ook de Boez en zijn familie werden door haar liefdevol verzorgd tot ze oud genoeg waren om de wijde wereld in te gaan!

Wel, nu was er het volgende het geval. Bovenstaand meisje zwierf rond in de plaats Huizen. Toen de bewoners van de buurt waarin zij ronddwaalde zagen dat deze poes zwanger was, hebben zij haar natuurlijk van happen voorzien. Maar uiteindelijk hebben deze mensen toch maar de dierenambulance gebeld omdat zij tot de conclusie kwamen dat de kittens toch niet op straat geboren konden worden.

Zo kwam deze poes dus in het dierenasiel in Hilversum terecht. En zij noemden haar daar Mickey.





Mickey is nu met haar zwangere buik naar Wilma gebracht. In Wilma's "opvang" kan zij in alle rust bevallen.




En als de kleintjes er zijn, zal Wilma ze opvoeden tot ze klaar zijn om geplaatst te worden! Net zoals ze met de Boez en zijn broertjes en zusjes heeft gedaan!

Wij willen dit alles graag gaan volgen, dus hebben wij een nieuwe rubriek in het leven geroepen: "Wilma's opvang". Nu eerst maar wachten tot Mickey gaat bevallen!

4 opmerkingen:

Inge zei

Geweldig werk van Wilma.
Wat fijn voor de poes dat ze rustig kan bevallen en dat er goed voor haar gezorgd wordt!
Ik ga dit zeker volgen.....

Annemieke zei

Ik ben het helemaal eens met Inge! Inderdaad goed werk en fijn dat de kittens niet op straat geboren worden. Mickey zelf lijkt me ook schattig. Jammer dat onze beesten geen andere kat tolereren (ze zijn allebei van de partij Huis is Vol) en eigenlijk elkaar ook niet echt tolereren soms...
Ik wacht in spanning af en zal eens polsen in mijn omgeving of er nog mensen zijn die een katje willen.

ina zei

Wat een leuke meid, die Mickey.
En wat goed van Wilma om opvanghuis voor ongeplaatste moeders en hun kinderen te zijn.
Ook ik houd mijn ogen en oren open voor adoptiegezinnen.

De redactie zei

Wij wachten ook vol spanning op de bevalling!
Wilma voedt de kleintjes dus op, ze "socialiseert" ze zodat ze aan mensen en andere katten gewend zijn. Ze nodigt ook kinderen uit om met de kleintjes te spelen opdat de poesjes makkelijker te plaatsen zijn in gezinnen met kinderen. Tevens laat Wilma de kleintjes wennen aan het geluid van stofzuiger etc.
Adopteren van deze kleintjes gaat wel via het dierenasiel in Hilversum trouwens....