dinsdag 14 april 2009

Arme Rooie Gijs....


Rooie Gijs:
Hij zit weer te luieren, die Harremans. Kijk 'm daar nou zitten. Niks te doen. Terwijl er vreemde katten rondlopen in de tuin. En hij doet daar niets aan. Blijft gewoon op zijn luie achterste zitten. Ja, hij is een schande voor de partij. En dat zal ik hem even vertelllen ook.



Oh. Hij zegt dat hij zit te staren. Dat dat ook werkt. Wel, ik zie er niks van. Misschien moet ik maar even meestaren. Vier ogen zijn altijd sterker dan twee.



U zegt dat dat Japekop is? En die hoort bij u? Van de digitale pers, zegt u? Wel, daar hebben wij niks mee te maken. Het Hof is Vol en rare snuiters worden hier niet geaccepteerd, pers of niet. Hij is er nota bene nog bij gaan liggen ook. En dan ook nog bij onze hofvijver.



Waar is Mio eigenlijk? Hij zou er ook moeten zijn. Dan zouden we nog sterker zijn. Eigenlijk zijn we met zijn vieren. Ja, Panda zit binnen. Dat moet een vergissing zijn inderdaad. In elk geval had hij hier moeten zijn. Omdat er een vreemde in de tuin zit dus, ja. En dat Mio er ook niet is, is een grof schandaal. Mijn partij "Hof is Vol" hangt aan elkaar van onberekenbare haarfabrieken. Ze zijn er nooit als je ze nodig hebt.



Goed zo. Hij gaat weg, die rare snuiter van u. Dan hebben we dat toch maar mooi bereikt, Harremans en ik.



Wacht effe! Zit daar niet dat jonge wijffie? Cera ja! Die moet er ook uit. Nee, zij is al helemaal niet welkom want ze brengt mijn jongens het hoofd op hol. En dat kunnen we dus niet hebben.



Zeg, die Japekop ging toch het Hof uit? Of heeft hij zich bedacht? En die Cera blijft ook maar doodkalm op dat bankje liggen. Ik moet Harremans er maar op af sturen, want dat staren heeft blijkbaar niet genoeg geholpen. Nee, zelf kom ik vandaag niet in actie. De artrose ja, daar heb ik op dit moment wat meer last van dan anders. Maar ik heb niet voor niets mijn personeel, heh? Al is de helft dan niet aanwezig, verdorie.



Nou gaat hij er weer bij zitten, die Harremans. Zo heb ik toch helemaal niks aan hem! Lui varken! Ga erop af!



Japekoppie:
Af en toe moet ik vreselijk lachen om die Rooie Gijs. Hoop drukte maar het slaat allemaal nergens op. Je kan hem niet beter pesten dan in zijn tuin te gaan zitten en net te doen of je hem niet ziet. Ja, ik blijf wel een beetje op afstand natuurlijk. Zijn nagels doen het namelijk nog erg goed en bijten kan hij ook. Ondanks zijn artrose inderdaad. Maar ik bepaal dus zelf wel wanneer het tijd is om deze tuin te verlaten. Die Harremans kan ik wel aan. Nee, hij maakt mij heus niet bang. Bovendien zit mijn ex-verloofde hier ook nog. En die laat ik dus niet zomaar achter bij die twee partijgenoten. Nee, die partij stelt eigenlijk niks voor. Hoop geschreeuw en misbaar, maar een duidelijke visie hebben ze niet. Een tunnelblik hebben ze, ja. Ja, noem het maar een Poortblik, ha ha! En dan maken ze ook nog altijd ruzie. En het gaat ze maar om 1 ding, namelijk dat er niemand anders in hun tuin mag komen. Nee, meer staat er niet op hun programma. En daar zijn ze dus de hele dag mee bezig. Ja, een beetje zielig is het wel. Die Rooie Gijs heeft het zo druk met zijn partij dat hij vergeet van het leven te genieten. Dat hij nu zo oud moet worden heh? Ja, eigenlijk heb ik wel een beetje medelijden met hem. Arme Rooie Gijs, jah.

1 opmerking:

Annemieke zei

Wat ben je toch diepzinnig Japekop! Stille wateren enzo.