zaterdag 11 april 2009

As The World Turns (1)


Wij gaan vandaag op pad om te zien wie allemaal wat doet en waar men verblijft. Zomaar op een willekeurig tijdstip, middenop de dag.
We treffen Cera aan bij het Poezenloket. Zij is maar al te graag bereid om ons te begeleiden en hobbelt achter ons aan. Als wij even stil blijven staan, doet zij dat ook. Zoals hier dus, bovenop een wielhuis. Ze poseert weer als een echt model. Maar wij hebben geen tijd om een uitgebreide serie plaatjes van haar te schieten deze keer. Kom op Cera! We gaan de anderen zoeken!



In de Kruidentuin ontwaren wij Japekoppie (links) en Bolle-wangen (rechts). Bolle-wangen, die al sinds half november op zoek is naar een lekker wijffie, heeft zijn sirene weer eens op vol volume staan. Japekop kijkt vol verbazing en ontzag toe hoe B-w loeiend maar in rustig tempo voorbij drentelt.



B-w duikt tussen de struiken. De sirene gaan even uit. Ja, als je een plas wilt doen, moet dat natuurlijk in gepaste stilte plaatsvinden. Je kunt niet alles tegelijk heh?




Na de gewone plas moet er ook nog even worden gesproeid. Als je achter de wijven aanzit, moeten zij op hun beurt jou ook kunnen vinden! Juist, en daarom moet je een geurspoor achterlaten. B-w is erg goed in het achterlaten van geursporen. Maar dat was u al bekend. Tenminste, als u onze krant een beetje zorgvuldig leest, heh?!



Japekop besluit B-w even te volgen. Dat moet hij natuurlijk zelf weten.



Wij volgen B-w ook nog even. Maar hij doet zijn bekende dingetjes dus bijster interessant is het allemaal niet. Hij stapt door de struiken en gaat de Katbladstraat in.



Als wij ons omdraaien, zien wij Kaija. Ook zij volgt B-w, maar dan alleen met haar ogen. Op de achtergrond ziet u mevrouw T. Troy rondscharrelen. Zij heeft vooral belangstelling voor het kattenluik bij Jaya thuis.



Wij besluiten Japekop achterna te gaan, die op zijn beurt weer achter B-w aanloopt. We laten mevrouw Troy achter in de Kruidentuin. Wij verwachten niet dat zij mot zal krijgen met Kaija en hopen er maar het beste van.



Zo arriveren we in de Hoftuin. Links ziet u onze Boez, rechtsboven Japekoppie die bij de "hofvijver" staat. Ja, de foto's van deze reportage zijn af en toe wat smal of anderszins vreemd van vorm, maar dat is omdat wij u willen laten zien hoe de katten hun eigen weg zoeken en wat hun positie is ten opzichte van de anderen. 't Is maar dat u het weet.



Als wij een beetje ingezoomd hebben op Japekop, zien wij naast hem Mio liggen. Wat is er tussen die twee gaande? Ja, we weten dat Japekop eigenlijk geen toegang heeft tot de hoftuin (volgens Mio en Rooie Gijs dus), maar Japekop zelf vindt van wel. Hij is tenslotte van de digitale pers. En al is hij op dit moment eigenlijk niet in functie, je weet maar nooit wat er gebeurt en of je misschien opeens toch aan het werk moet. Vandaar dat Japekop altijd overal mag komen.



Helemaal in de verte, vlakbij de dubbele deuren, zien wij Bolle-wangen staan. Zijn sirene stond even af, maar als hij de Poort in loopt, wordt die weer ingeschakeld. Hij gaat zijn geluk beproeven in Iwan's straat. Wij blijven in de Hoftuin.



Mio hoort de sirene ook. Hij kijkt geïnteresseerd om.



De Boez kijkt ook hoe B-w de Poort doorgaat. Hij is op een muurtje gaan zitten, maar dat had u natuurlijk al gezien. Voor de goede orde: de Poort naar de Katbladstraat is dus achter de Boez. Dit voor onze nieuwe lezers die nog niet de moeite hebben genomen de plattegrond te raadplegen.



Cera is ondertussen ook gearriveerd in de Hoftuin. Ze zoekt een mooi plekje uit voor een plasje.



Japekop is nog steeds aan het water lebberen. Hij trekt zich weinig aan van wat de anderen doen. Natuurlijk houdt hij wel alles, maar dan ook ALLES in de gaten!



De Boez komt even kijken bij "oom" Japekop. Ook hij houdt alles in de gaten. Tenminste, op dit moment althans. Er lopen nu ook best wel veel katten rond in de Hoftuin en dan moet je wel alert zijn.



Cera blijft voor de veiligheid maar in de buurt van de Poort naar de Katbladstraat. Ze heeft al zo vaak ervaren dat ze de tuin uitgemept werd, dat dat een verstandige keuze van haar is. Altijd dichtbij de uitgang blijven Cera!



Japekop lijkt eindelijk klaar te zijn met water lebberen.
Wij zijn benieuwd wat zijn volgende stappen zullen zijn.



Cera is erg zenuwachtig. Zij moet alweer een plas. Gelukkig is er nog genoeg plek tussen de planten om je spullies te kunnen begraven. Dat zal over een maandje wel anders zijn! De varens rukken hier en daar al aardig op!



Oeps, meneertje "Hof is Vol" hemzelve is naar buiten gekomen. Hij neemt de tuinsituatie in zich op. Het lijkt alsof hij zit te overdenken wie hij nou eens eerst zijn tuin uit zal rammen. Want er zitten wel erg veel "vreemdelingen" op zijn grondgebied, heh Gijs? Werk aan de winkel, jongen!

(Nou, u snapt zeker wel dat dit verhaal nog lang niet af is. Maar ja, de koffie staat weer klaar heh? Dus dan snapt u ook dat wij hier even moeten stoppen. Hoe het verder gaat, leest u natuurlijk gewoon in deel 2! Wanneer dat zal verschijnen, weten wij nog niet precies. Er moet namelijk eerst nog even hard gewerkt worden aan de redactie-geveltuin!)

3 opmerkingen:

ina zei

Wat een mooie foto met spiegel van Cera op het wielhuis.

Annemieke zei

Leuk dat er zoveel katten naar buiten komen met het mooie weer!
Erg benieuwd hoe het afloopt.

marian zei

Leuk, een echte soap waar een aantal van de hoofdpersonen mooi in kaart worden gebracht! En wanneer komt ONM of GTST of BenB?