dinsdag 21 april 2009

Liefst met kuiltjes.


Harremans:
Ik voelde me een beetje licht in de kop, dus vandaar dat ik even op de bank ben gaan liggen. Ja, kleine ongesteldheid, gaat vast zo wel weer over. Nee, niks om je druk over te maken. In elk geval moest ik even stoppen met de arbeid, heh?



Ja, dat tuinwerk is niet bepaald makkelijk te noemen. De boel groeit als kool daarbuiten en het is allemaal moeilijk in toom te houden. Vooral dat onkruid is een ramp inderdaad, en daarbij komt nog dat ik op dit moment ook niet helemaal kan besluiten wat er nu moet blijven staan of wat er uit moet. Uit de tuin, ja.



Ja, misschien kreeg ik daardoor wel last van die lichte duizelingen, dat zou zomaar kunnen. Keuzes maken is altijd een moeilijk iets en ik ben daar eerlijk gezegd niet zo bedreven in.
In elk geval mocht ik van mijn broer Panda even op de bank plaatsnemen en hij is nu zo aardig om voor mij een stoel te testen.



Panda:
Ik test inderdaad deze stoel voor Harremans. Ik persoonlijk heb het niet zo op stoelen testen, nee. Je gaat erop liggen of niet, en daarmee is de kous voor mij af. Maar mijn broer wil altijd een uitgebreid rapport uitbrengen over de kwaliteit van het hout, kussens, ligcomfort en ga zo maar door.



En omdat hij dus wat naar in zijn kop is op dit moment, heb ik aangeboden om voor hem deze stoel aan een onderzoek te onderwerpen.
Ja, ik was net toe aan de rugleuning. Voor ons katten natuurlijk niet zo belangrijk, maar het hoort er nu eenmaal bij, zo'n rugleuning. Nee, de kwaliteit is niet zo denderend, vind ik zelf.



Wel, daarmee bedoel ik dat het markeren van deze rugleuning een beetje moeizaam verloopt. Je kan er niet makkelijk langs met je nagels heh? Nee, ze blijven in die gaatjes hangen en dat voelt niet altijd even aangenaam. Ik kan u ook garanderen dat zo'n rugleuning niet echt lang mee zal gaan, vooral niet als deze stoel regelmatig getest wordt. Ja, dat gaat slijten heh, dat zit er dik in ja. De kwaliteit van het kussen is wel aardig inderdaad, maar een lekker kuiltje ontbreekt. Ja, kuiltjes zijn absoluut voorwaarde voor een stoel, willen wij tenminste een dikke voldoende kunnen uitdelen voor een dergelijk meubelstuk. Nee, ik ben nog niet tot een eindconclusie gekomen. Ik denk dat wij beiden, Harremans en ik, nog wel een paar jaar bezig zijn met het vormen van ons eindoordeel, maar je hebt goede kans dat de stoel voor die tijd al niet meer het aanzien waard is. Voor ons niet zo belangrijk nee, maar ons mens denkt daar anders over.
In elk geval was het leuk dat u even langskwam. Ja, u kunt gerust al uw stoelen hier brengen, dan zullen wij ze wel voor u testen. Nee, kost helemaal niks, behalve dan tijd heh? Ja, voor een goede test moet je al gauw een jaar of 3 uittrekken want wij zijn natuurlijk ook flink wat tijd kwijt met het onderhouden van de tuin, en dat gaat in de zomer voor. Zullen we dan maar een afspraak maken voor in oktober? Ja, als het een slechte zomer wordt, kunt u uw stoelen ook eerder brengen natuurlijk. Liefst met kuiltjes ja, dat heeft u goed begrepen.

3 opmerkingen:

ina zei

Harremans ziet er inderdaad een beetje ziekig uit. Hij heeft maar geluk met zo'n meevoelende broer.

Katja zei

Nou ja, die meevoelende broer kijkt ook al niet te helder uit zijn ogen. Ja, dat krijg je van al dat harde werken in de tuin natuurlijk...

ina zei

En staat er misschien ook kattenkruid in de hoftuin?