vrijdag 17 april 2009

Slachtoffers onbereikbaar voor Bel.


Opeens werd het erg donker op de redactie, en toen wij opkeken, zagen wij een halve kat voor het raam. En zomaar met zijn achterpoten in een plantenpot. Wat een brutaliteit! Vlak daarna hoorden wij een flinke klap.



En jawel, de pot lag omver. Tijd om naar buiten te gaan en de snodaard de vacht uit te vegen!



Boez was in het poezenloket gaan zitten. Hij was aan het buitenspelen geweest en voelde zich blijkbaar bedreigd! We trokken onze schoenen aan. Hier moest opgetreden worden.


Nee, Bel de Franskat wist helemaal van niets. Hij had rustig liggen doezelen op onze vergadertafel. Wij wisten wel beter!



Jij was het heh, Franskat? Oh, wat een onschuldige ogen! Maar met ook een paar flinke sprankels ondeugendheid! Wij laten ons echt niet bedotten!
En ondertussen zat Bel nog naar de Boez te loeren ook.


Net doen of je ons niet ziet heh, Bel? De vermoorde onschuld uithangen!
Wij moesten de schade maar eens gaan opnemen.


De pot was dus op de vensterbank terecht gekomen, plantje was losgeraakt en de aarde lag ernaast. Dank je wel, Bel! Wij kunnen de rotzooi weer opruimen!



Bel had ondertussen de Boez, die tussen de plantenpotten was gekropen, goed in de smiezen. Hij hoorde ons helemaal niet want had het te druk met het intimideren van onze jongste verslaggever.


Maar Boez zat daar veilig, zo te zien.



Wij zagen Storm langskomen. Ging hij zich met de situatie bemoeien? Nee, Storm had het te druk met andere, zeer belangrijke zaken. Nee, wij weten niet welke maar in ieder geval liep hij snel voorbij.



Mevrouw Troy was ook maar naar buiten gekomen. Om in te kunnen grijpen wanneer de zaken uit de hand zouden lopen.



Ondertussen had Bel een ander slachtoffer gevonden. Ja, ons modelletje Cera dus. Gelukkig maar weer dat het poezenloket openstond, want zo kon Cera een veilige plek vinden en hoefde ze niet onder een wielhuis te kruipen.



Voor Bel was in elk geval de lol eraf. Boez onbereikbaar tussen de plantenpotten, Cera uit beeld verdwenen. Daar was hij niet voor gekomen heh? Nee, hier was er niets meer voor hem te beleven. Teleurgesteld droop hij even later af. De rust was wedergekeerd.

1 opmerking:

Annemieke zei

Misschien is dit in Frankrijk allemaal heel normaal. Wordt het niet eens tijd voor een inburgeringscursus?