dinsdag 7 april 2009

Nieuwe bewoners mogen buiten.


Vanaf onze vergadertafel zagen wij hem al in de verte opduiken. Er zat niks anders op: wij moesten ons bezoek helaas even alleen laten. Camera gepakt en naar Oscar toe gelopen!



En daar zien wij ook de kleine Lima. Hij durft niet goed naar buiten te komen.



Oscar is aan het rondscharrelen tussen de planten. Hij is iets ouder dan Lima maar duidelijk ook nog geen volwassen vent. Wat een prachtige vacht heeft Oscar! Zo hebben we er weinig in de Katbladbuurt!



Wat ontzettend leuk dat deze twee in de Katbladstraat zijn komen wonen. Hopelijk worden ze snel geaccepteerd door de anderen en komen ze een keer langs bij ons Poezenloket! Ze zijn in elk geval van harte welkom!



Iets heeft de aandacht van Oscar gevangen. Achter ons horen we wat grommen. Het zou toch niet dat........?




Lima zet erg grote ogen op. Hij wilde net naar buiten komen maar doet nu een stapje terug. Er kan er maar een zijn die de boel komt verpesten, denken wij gelijk.



En als Oscar dan ook nog op de grond duikt, weten we het zeker. Tijd om maar eens achterom te kijken. Maar dat hoeft niet meer.



Ja hoor. Het kon ook niet anders. Storm is opgedoken en komt even verwarring zaaien. Wij horen van het mens van Oscar en Lima al eerder hebben kennisgemaakt met onze halfsiamees, de schrik van de straat zonder staart. Storm is voor helemaal niemand bang en wil dat graag tonen. Op zeer onsympathieke wijze dus. Vlak voor onze voeten staat hij doodleuk te grommen en te dreigen. Hij gunt zijn nieuwe buren nog geen stoeptegeltje ruimte.



Oscar probeert Storm te negeren, maar Lima is duidelijk erg bang voor het zwarte duveltje. Storm's ego kan weer groeien. Wij roepen Storm toe dat hij er wel erg raar bijstaat, met die doorgezakte achterpoten. Niet dat hij zich daar wat van aantrekt, hoor!



Ja, Lima kiest eieren voor zijn geld. Oscar lijkt onverstoorbaar maar hij blijft op zijn hoede. Hij doet alsof hij Storm niet ziet staan en negeert hem. Althans, zo lijkt het dus, want ondertussen neemt hij elke beweging van Storm waar.
Wij moeten nodig weer terug naar ons bezoek; we hebben genoeg plaatjes geschoten. Als wij ons omdraaien om naar de redactie terug te wandelen, loopt Storm tot onze grote verbazing met ons mee.


Wat wil hij van ons? Het blijft gissen. Voor zijn eigen huis blijft hij staan. We aaien hem nog even over zijn koppie en dat vindt hij erg prettig. Een kat met duidelijk twee kanten. Een gespleten persoonlijkheidje? We zeggen Storm gedag en lopen terug naar de tafel. Gelukkig heeft ons bezoek geduldig gewacht op onze terugkomst...

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Nieuwe katten! Ze zijn leuk allebei. Hopelijk worden ze door de rest van de buurt beter ontvangen dan door Storm.

marian zei

Ach die Storm, leuk dat je vertelt over zijn twee kanten.
En wat een mooie katjes zijn Oscar en Lima! Hopelijk worden ze ook vriendjes van Boez, zodat hij nog meer speelmakkertjes krijgt!

Wilma zei

Ahhhhh, Oscar heeft dezelfde mooie tekening als Skyler, alleen heeft die er ook nog blauw bij.
Ik vind hem wel heel erg dapper hoor om zo te reageren op Storm.