zaterdag 11 april 2009

As The World Turns (2)


De Boez ziet nergens gevaar en stapt stoer in het rond. Rechtsboven ziet u Mio. Die is weer eens de deur van het huis van Bohr binnengegaan. Op zoek naar een lekker hapje natuurlijk! Maar de tussendeur zit dicht. Wat een pech toch voor Mio...


Mio gaat maar weer eens richting zijn huis. Japekop staat nog steeds bij de hofvijver. Dan komt opeens het blafbeest de tuin binnen. Ja, dit blafbeest woont ook in het Hof. Wat een ellende heh? Nou ja, blafbeest is al wat ouder en niet meer zo fel als vroeger. Dat is dan weer mooi meegenomen.


Cera en de Boez verkennen een stukje privétuin. Ze hebben het blafbeest niet zien aankomen.
Ze moeten beide dus nog een hoop leren, want blafbeesten dien je altijd op te merken, ook al heb je het nog zo druk!



Ah, de Boez heeft eindelijk door dat de kattenbeesten niet meer onder ons zijn. Hij kijk vol belangstelling naar Spike, want zo heet hij dus, dat blafbeest.


Japekop houdt het voor gezien. Hij verlaat demonstratief de Hoftuin. Japekop houdt namelijk niet van blafbeesten. De lol is er voor hem nu helemaal af. Tijd om ergens anders te gaan zooien dus! Of gaat hij terug naar de redactie voor een welverdiende rustpauze?


Maar de Boez is nog jong en nieuwsgierig. Hij wil dat blafgeval dat Spike heet wel van dichterbij bekijken. Maar dat moet dan wel heel voorzichtig gebeuren, heh?


Blafbeest voelt dat er wat nadert. Hij kent de Boez nog niet en voelt zich niet zo op zijn gemak. Boez komt stapje voor stapje dichterbij. Erg moedig van de Boez, vinden wij.


Blafbeest Spike mag blijkbaar niet zijn huis binnen. Hij moet buiten wachten. En doet dat nog braaf ook. Daar kun je nog wat van leren, Boez!


Wij wachten ondertussen op wat actie, maar er gebeurt helemaal niks. Boez is erbij gaan zitten en Spike zit nog steeds trouw te wachten op aanwijzingen van zijn mens.


Dan opeens draait het blafbeest zich om, en in een mum van tijd is de Boez een paar meter verderop tussen de planten gedoken. Onze kleine held was dus achteraf toch niet zo dapper. Wat gaan we nu doen, Boez?


Ah. Boez komt toch weer wat dichterbij. Voetje voor voetje, dat wel. Maar hij is nog steeds erg nieuwsgierig. Blijven we op afstand zitten of gaan we er toch nog op af, Boez?


Ja, Boez gaat er toch weer op af. Maar ondertussen zijn er ook mensen buiten gekomen. Ze gaan wat zitten wroeten in de tuin. Bovendien staan ze tussen de Boez en het blafbeest in. Nu wordt het toch wel moeilijk voor de Boez om het blafbeest verder te benaderen.


Als de Boez al langere tijd op zijn plekje onder de struik zit te loeren en geen stap meer vooruit zet, besluiten wij terug te keren naar de redactie. Ons geduld raakt op en er zijn nog meer katten die onze aandacht verdienen. Dag Boez! We zien je straks vast wel weer!


Mevrouw Troy zit op de vergadertafel op ons te wachten. Zoals altijd dus. Dag lieve Troy! Hier zijn we weer! Alles goed met u?


Ze is blij dat wij eindelijk weer huiswaarts zijn gekeerd. Heb je je zoon nog ergens gezien, Troy? Hij kan niet ver zijn, onze Japekop. Hij is al zo lang buiten dat wij vermoeden dat hij wel zo langzamerhand aan een dutje toe is. Is hij misschien al binnen en ligt hij al voor pampus?


Nou, Japekop was dus wel binnen, maar net als wij de redactie willen betreden, komt hij via het poezenloket naar buiten. Hij wil nog graag een rondje lopen, maar dan in zijn eentje dus. Nee, wij mogen niet mee. Maar dat komt goed uit want dat waren wij ook niet van plan.


Mevrouw Troy heeft bepaald dat het pauze is. Wij zijn het met haar eens en gaan ook naar binnen. Wel via de deur dan. De Boez zal straks wel weer opduiken. En Japekop vast ook. Dan kunnen de deur en het poezenloket gesloten worden en gaan we allemaal even rusten. Tot het tijd is voor de volgende ronde. Want er moet natuurlijk wel nog gewerkt worden vandaag. Nee, de dag is nog lang niet voorbij!

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Dapper hoor Boez! Nieuwsgierig is hij zeker...maar dat is natuurlijk een katteneigenschap.

De baas zei

Ja ja! En die dommigheid is zeker ook een katteneigenschap? Maakt u dan dat de kat maar wijs!

Annemieke zei

Domheid is meer een hondeneigenschap...