donderdag 30 april 2009

Tumult bij Poezenloket, deel 1


Wij werden opgeschrikt door tumult bij het Poezenloket dus gingen we maar eens kijken. Japekop stond met zijn staart te zwaaien en dat betekent meestal dat hij ontstemd is. Maar waardoor? Wij volgden zijn boze blikken.



Aha. Bolle-Wangen dus. En die had niet eens zijn sirene aangezet. Wij hadden hem tenminste niet aan horen komen! Maar gelukkig werd ons poezenloket goed bewaakt, dat bleek maar weer.
Het was trouwens niets bijzonders dat B-w weer eens langs kwam. Wij zien hem meerdere keren per dag langsschuiven. Of we horen hem en daar kijken we meestal niet meer voor/van op.


Maar het leek alsof deze dag anders was. Of er iets in de lucht hing.
Want Charli stond ook te zwaaien. Met zijn staart dus heh? Ook uit ergernis, vermoedden we. En dat terwijl B-w helemaal geen kwaad in de zin leek te hebben. Wat was hier aan de hand? Waarom werd er zoveel aandacht besteed aan Bolle-Wangen?



B-w was moe en wilde alleen maar even uitrusten. En dus ging hij liggen onder de buitentafel van de buurman. Lekker in de schaduw en in de luwte.
Maar de twee boers (Japekop en Charli dus) vonden dat geen goed idee. Ze liepen met zijn tweeën op B-w af. Wat een onvriendelijkheid op deze mooie dag!




B-w voelde goed aan dat hij niet welkom was in dit deel van de Katbladstraat. Sloom kwam hij overeind en ging naar een eindje verderop. Waar hij dan dacht wel even te kunnen uitrusten.



Mevrouw Troy was naar buiten gekomen en ging zich eveneens met de zaak bemoeien. Ook zij liet blijken dat zij niet was gediend van B-w's aanwezigheid en volgde hem een stukje. Moeder en zoons verdedigden hun territorium. Had B-w dan geen recht van overpad?



Ja, dat heeft hij natuurlijk wel, maar erbij gaan liggen kan niet. Dat heeft niet meer te maken met overpad, dat is gebiedsinname. Bovendien is bij "overpad" ook niet inbegrepen het veelvuldig besproeien van iedere pot en paal op dat pad. Vandaar waarschijnlijk dat de hele familie zo in de weer was om B-w te bewegen de straat te verlaten.
En daar had je zowaar Cera ook! Zij had zich bij de groep aangesloten en droeg haar steentje bij.


Doordat Cera op het bankje sprong waar B-w even beschutting had gezocht, voelde deze laatste zich wederom niet meer op zijn gemak en vertrok. Zo werd hij langzaam maar zeker de Katbladstraat uitgewerkt. Stukje voor stukje, beetje bij beetje.



Natuurlijk vergat B-w - op weg naar de Kruidentuin - niet om zijn sporen achter te laten. Echt haast had hij dus niet. Cera moest toezien hoe B-w op zijn gemak nog even een paar palen markeerde.



Toen draaiden beide zich opeens om. Wat gebeurde er achter hen? Was het belangrijk of niet? Wij keerden ons ook maar even om te zien wat hun aandacht had getrokken.



Ach, de Boez was ook naar buiten gekomen. Nu waren we dus helemaal compleet. De drie redactieleden, ons modelletje en onze buurbink. Wel, B-w had geen schijn van kans meer, toch?



Nee, tegen zo'n overmacht kon B-w niet op. En al wat hij wilde was even uitrusten! Wel, dat moest hij dan dus maar verderop doen. Wel sneu voor hem, vonden wij. Hij zat er zo zielig bij!



Mevrouw Troy (onder) en Cera (midden) zagen erop toe dat B-w daadwerkelijk de straat verliet. Maar dat zou nog even duren.



Ondertussen had niemand in de gaten dat er nog een "speler" was aangeschoven. Jawel, het was Bel de Franskat. Hij bekeek de hele situatie met lichte spot in zijn ogen. Maar voorlopig hield hij zich tenminste wel rustig. Voor zolang dat zou duren, natuurlijk.



De Boez vond het wel gezellig, met zijn allen zo op straat. Hij had er tenminste plezier in en ging lekker liggen rollen.



Japekop (onder het bankje) en Cera (erop) bleven op hun hoede. Die staart van B-w moest eerst de hoek om zijn gegaan voordat zij zich op andere dingen konden richten. Zekerheid voor alles!



Het duurde allemaal best lang. B-w nam zijn tijd. Ondertussen had hij wel maar weer eens zijn sirene aangezet. Wellicht is zo'n sirene van groot belang als je de ene straat verlaat om de andere te betreden.



Japekop liep achter Bolle-Wangen aan. Hij volgde hem de Kruidentuin in.



Charli was wat luier en bleef liggen waar hij lag. Hij liet zijn broer dus het vuile werk opknappen. Nou, staat je netjes, Charl!


Nu B-w de straat was uitgewerkt, kwam Bel maar eens overeind. Tijd voor actie, vond hij. Mevrouw Troy (onder) heeft hem in de smiezen gekregen. Zij weet namelijk waartoe Bel in staat is. B-w interesseerde haar toch niet meer. Er waren nu belangrijkere zaken aan de orde. Want wat was Bel van plan? Kwam hij de boel op stelten zetten? Durfde hij dat terwijl er zoveel anderen bij waren? (In deel 2 leest u hoe moedig Bel was....)

3 opmerkingen:

ina zei

Arme B-w.
Zal ik hem aanmelden bij het asiel?
Of denken jullie dat hij gelukkiger is zoals hij nu is?
Ik vind het een moeilijke keus.

De redactie zei

Wij denken dat B-w al zolang zwerft dat het erg moeilijk zal zijn om hem "in gevangenschap" te houden. Ja, waar doe je verstandig aan??? Wij weten het ook niet. Dit is zijn leven en het lijkt goed met hem te gaan.....

Katja zei

Weet het ook niet waar je goed aan doet. Weet wel dat de dierenbescherming ook wel eens katers alleen maar laat castreren en ze dan vervolgens weer terugplaatst...en het asiel zoekt voor dit soort katten wel eens een plek op bijv. een boerderij, maar ja, dan zit ie eerst misschien wel weken tot maanden in het asiel...:-(

Wat is de Boez trouwens lekker lenig !