dinsdag 28 april 2009

Snelheidsrecord voor de Boez


Boez wilde wel graag een les in verkennen. Wij zagen dat niet zo zitten want wij vinden hem nog te jong. Maar hij drong zo aan dat wij maar besloten hem zijn zin te geven. Mevrouw Troy ging met ons mee. Eerst naar de Kruidentuin dan maar.


Daar was Simba aan het zooien. Toen hij ons zag aankomen, maakte hij zich snel uit de poten. Nee, Simba houdt niet zo van gezelschap.


Tussen het kattenkruid zat Cera. Zij was weer aan het snoepen gegaan. De Boez begroette haar hartelijk.


Mevrouw Troy nam plaats onder het bankje, de Boez moest natuurlijk weer bovenop. Nee, Boez, dit heet geen verkennen, dit past meer bij "zooien" of "klooien". Wij hadden ook trouwens niet anders van je verwacht.


Cera begreep tenminste wat de bedoeling was. De parallelstraat in, heh Cera? Mevrouw Troy voelde daar niet zoveel voor. Zij bleef liever achter in de Kruidentuin maar dat zijn we zo langzamerhand wel van haar gewend.


Toen de Boez had gezien dat Cera de hoek om was geslagen, kwam hij mee. Ja, dit was een geheel nieuw gebied voor onze Boezelmans! Hier was hij nog nooit geweest.


Stoer stapte hij van de ene zijde naar de andere. Van de straat dus ja. En dat alles ging in rap tempo. Het had helemaal niks met verkennen te maken maar daar had hij ook helemaal geen tijd voor! De Boez was dus nogal opgewonden geraakt!


Oh wat een hoop nieuwe plekjes. Even dachten wij dat hij dit tuintje en de deur zou gaan verkennen, maar de Boez had teveel onrust in zijn lijf. We gingen maar weer verder.


Cera raakte helemaal in de war door Boez' tempo. Zo snel was zij nog nooit door de parallelstraat gelopen. Ze hield de Boez goed in de gaten en stapte ferm achter hem aan. Op haar eigen wijze natuurlijk.


In recordtijd waren we bij de Steeg. Waar Storm dus woont, inderdaad. Gelukkig was Storm niet op straat, in elk geval niet in zijn Steeg. De Boez, zich van geen gevaar bewust, rende naar de Katbladstraat. Zijn gedrag leek verdorie wel op dat van een blafbeest!


Cera liep mee, maar ging niet snel genoeg volgens de Boez. Hij had zeker verwacht dat Cera hem op de hielen zou zitten! Nou, mooi niet dus. Cera draaft namelijk niet als een blafbeest, maar huppelt als een balletdanseresje. En daar past dat galopperen niet zo goed bij....


Na de Steeg slaan we altijd linksaf, maar de Boez verkoos rechtsaf te gaan. Dit is ook het gebied van Storm, Boez! Je bent wel het lot aan het tarten! Maar de Boez moest en zou even onder het bankje (bedekt met blauw zeil) kijken. Dit zou je eigenlijk wel een soort van verkennen kunnen noemen. Maar het kan net zo goed ongezonde nieuwsgierigheid zijn. Gezien het verloop van onze kleine tocht, houden we het daar voorlopig maar op.


Japekop zat op straat, vlakbij de redactie. Hij had er niet zo'n trek in gehad om met de Boez op verkenning te gaan. Hij stelt erg hoge eisen (als Verkenner A zijnde) en hij zou het gestuntel van de Boez niet hebben kunnen verdragen. En het tempo zou hem ook niet hebben aangestaan trouwens. Erg verstandig van hem dus dat hij thuis was gebleven.


Nu was het de bedoeling dat onze verkenningsronde hier zou eindigen. Voor het poezenloket dus. Maar de Boez dacht daar anders over. Mevrouw Troy zat immers nog in de Kruidentuin? En zij moest natuurlijk opgehaald worden.
En als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat dit geen slecht idee van de Boez was.


Dus haalden we mevrouw Troy op. De Boez bleef nog even achter in de Kruidentuin, maar toen hij merkte dat er niemand was om mee te spelen, keerde hij spoedig daarna huiswaarts.
Wij hebben, gezien het gedrag van de Boez tijdens de kleine verkenningsronde, moeten vaststellen dat hij inderdaad nog niet toe is aan het echte verkenningswerk. Maar misschien kan hij zich voorlopig bepalen tot het breken van snelheidsrecords. Niet dat de anderen daar enige interesse voor zouden hebben. En wij hebben er trouwens ook niet zo'n zin in om met de stopwatch aan het werk te gaan....

1 opmerking:

Annemieke zei

Zie ik dat nou goed? Is de Boez alweer groter geworden?