vrijdag 17 april 2009

Boez ontmoet ....., deel 3


Boez was dus eindelijk weer terug naar de Katbladstraat gegaan om Cera te vinden. Maar zij was er niet. Waar zou Boez' vriendinnetje zijn? Boez ging op zoek en dribbelde naar de Kruidentuin.



Misschien had Cera wel ergens onder een wielhuis liggen wachten, want opeens kwam zij toch aandansen (ja Cera loopt niet, hobbelt niet, maar danst over straat - als ze tenminste niet wordt achternagezeten.....)! Ze had Boez gezien en danste hem achterna, de Kruidentuin in.



En daar kwam mevrouw Troy ook aan. Ha, gezellig. Weer een heel ploegje bij elkaar! (Mevrouw Troy kan trouwens ook erg bevallig huppelen hoor! Misschien is dat iets wat aan dames is voorbehouden?)



Mevrouw Troy keek in de Kruidentuin heel waakzaam om zich heen. Want je weet natuurlijk nooit van welke kant het gevaar komt en voor Troy is er altijd wel ergens gevaar. Zo is zij nou eenmaal.



De Boez ging wat zooien tussen de struiken. Altijd fijn voor een stadskat om regelmatig in een plantsoen of tuin het idee te hebben van "natuur" om je heen, heh?



Nee, tussen het groen ben je nooit klaar met het ontdekken van nieuwe beestjes of plantjes. Vooral als je jong bent, blijft de natuur je mateloos boeien.



Kaija had tuinwacht die dag, dus zij keek erop toe dat er geen regels werden overtreden in haar tuin. Het is sowieso al erg moeilijk om te aanvaarden dat er zoveel anderen in je territorium komen, maar als ze dan toch komen, moeten ze zich wel netjes gedragen!



De Boez gedroeg zich gelukkig voorbeeldig. Wij hebben hem geen takje zien afbreken en geen plasjes zien doen.


En op een gegeven moment ging hij terug naar de Katbladstraat om daar samen wat te gaan zooien met zijn vriendinnetje Cera.


Heerlijk om zo te liggen fleppen op tafel! Met zijn tweetjes dus. Wat een schattig stel toch samen, heh?



Cera wilde wel nog even weten of ze op dat moment nu als topmodel aan het werk was en dus betaald zou gaan worden of niet. Nee Cera, nu ben je gewoon bezig als buurmeisje en vriendin van de Boez, dus een beloning ga je niet krijgen! Maar even aaien doen we wel, omdat je gewoon zo'n lieve meid bent!



De Boez hoefde niet geaaid te worden. Die lag zo al te genieten van zijn vrijheid en het buiten zijn.



Mevrouw Troy hield de twee goed in de gaten. Vooral toen de Boez en Cera weer even "wild" werden en over de grond gingen rollebollen, werd T. Troy een tikje nerveus. Zij houdt niet zo van gerollebol omdat dat op vechten lijkt. En dan heeft Troy altijd het gevoel dat ze moet ingrijpen om iemand te redden. Dat heeft ze in het verleden al vaak gedaan, want ze is vrijwilligster bij slachtofferhulp. Tenminste, die indruk krijgen wij altijd. Ze heeft al menige vechtpartij tot een einde gebracht door bovenop de vechtende kluwe te duiken.



Zo eindigde weer een mooie dag met een flinke stoeipartij, waarbij Cera zoals gewoonlijk op haar rug kwam te liggen. Daar moet u verder niks ongepasts van denken want dat is gewoon pure strategie. Als je namelijk zo ligt, kun je vier poten met nagels en al je tanden gebruiken voor de nodige afweer. En daar de Boez af en toe erg hardpotig kan zijn, is het slim om ervoor te zorgen dat je over al je wapens kunt beschikken, heh?

5 opmerkingen:

ina zei

Bonya en Caja dansen ook.
Lotje niet, die rent, en als ze ergens afspringt geeft dat hetzelfde geluid als wanneer Iwan dat doet: BOEM!
Niet zo elegant, die Lotje.

Katja zei

Ehm...fleppen ????

mevrouw Troy zei

U weet niet wat fleppen is? Wel, dan ga je liggen rollen op tafel, geeft kopjes tegen de tafel en smeert met je lippen over de hoeken. Zodat de hele tafel dus naar jou gaat ruiken! Doet u dat dan nooit?

Katja zei

Okeeeeeeee....ik had al even gegoogled, maar begreep het niet helemaal in kombinatie met de foto :-)
Nu wel dus.

marian zei

Wat staan ze weer mooi op de foto! De katten van de katbladstraat zijn behoorlijk cameraproof! Getraind in het zo mooi mogelijk uitkomen op de foto en dat lukt aardig zo te zien!