dinsdag 21 april 2009

Toch een zwerver!


Het ziet ernaar uit dat Bolle-wangen toch een zwerver is. Daar is een van onze correspondenten onlangs achter gekomen na gedegen onderzoek en een interview met een dame uit een Hof nabij de Groenesteeg.
B-w werd daar al in 2001 gesignaleerd, op en rond de bekende begraafplaats. Ook in dat gebied struint hij alle straten en hofjes af. Hij scharrelt zelf zijn kostje bijelkaar door vuilniszakken open te scheuren en te controleren op lekkers, maar krijgt af en toe ook wel hapjes aangeboden door buurtbewoners. Misschien vangt hij ook wel zo nu en dan een muis, maar dat kan niemand bewijzen.
Wel is met zekerheid vastgesteld dat B-w enkele jaren geleden voor nageslacht heeft gezorgd: na bevruchting van een schone dame werd hij vader van 2 rode katertjes en 1 lapjespoesje. Deze 3 kleintjes zijn allemaal ondergebracht bij, naar wij hopen, aardige mensen.
B-w werd voor het eerst midden november 2008 in de Katbladstraat waargenomen. Zijn loeiende sirene klinkt ons inmiddels al vertrouwd in de oren.

4 opmerkingen:

ina zei

Arme B-w!
Zou hij niet geholpen kunnen worden op kosten van de buurt? Misschien kunnen we een fonds oprichten (help B-w van zijn sirene af, ofzo).

Annemieke zei

Nou vind ik hem helemaal zielig! Wel fijn dat er in elk geval niet een mens verantwoordelijk is voor zijn wijvenjacht door hem niet te castreren, maar ook triest dat hij geen huis heeft.

Inge zei

Lijkt me goed plan. Alleen hoe gaan we hem vangen.....

ina zei

Dat kan Annemarie vast wel...