maandag 6 april 2009

Achterlijke gladiool....


Nadat de Boez al een keer eerder met een dikke neus was thuisgekomen door een hommelsteek, presteerde hij het gisteren om zich wederom te laten steken, deze keer in zijn snuit. (Zie op bovenstaande foto zijn linkerwang - voor de kijkers rechts dus.) Een beetje zielig kijkt hij in de camera. Wij dachten dat hij nu toch wel een keer geleerd had om geen hommels meer in zijn bek te nemen.....


Maar niets bleek dus minder waar. Enkele uren geleden kwam ons klein sukkeltje thuis met een bij, hangend aan zijn bovenlip. De Bij zat met zijn angel vast. Dat was weer schrikken, niet alleen voor hem maar ook voor ons.



Toen de bij losliet, hebben wij het vliegbeestje op brute manier gedood. Dat kon niet anders. Vervolgens hebben wij de Boez opgepakt om zijn lip beter te kunnen bekijken. En ja hoor, de angel zat er nog netjes in. Gelukkig wisten wij nog waar wij onze pincet hadden opgeborgen en zijn toen aan de slag gegaan. Een spartelende Boez in onze armen. Wij drukte de Boez op zijn rug op het aanrecht en hebben de angel uiteindelijk kunnen verwijderen. Met pincet dus. Daar hebben wij geen foto's van, vooral wegens een tekort aan handen. Wel hebben wij foto's gemaakt van de lip na de operatie.
Natuurlijk hebben wij na dit vreselijke incident het poezenloket onmiddellijk gesloten en de Boez huisarrest gegeven. Nu, een uurtje later ligt het monster te slapen op een stoel. Zachtjes hebben wij in zijn oor gefluisterd dat hij een "ACHTERLIJKE GLADIOOL" is. Wij vrezen dat ons gladiooltje nog nooit van Pavlov heeft gehoord en tevens een "kleine" achterstand heeft in zijn ontwikkeling..... Wij gaan steeds meer van hem houden.....

10 opmerkingen:

marian zei

Boezelmannetje, waar ben je nu toch mee bezig..!! Geen bijen achterna zitten , want dan worden ze boos.

Mevrouw Katblad zei

Met nog flink dikke lip, zit hij opnieuw achter een hommel aan. We gaan hem toch maar omruilen. Het is een hopeloos geval....

ina zei

Wat een sukkeltje!
Misschien is hij stiekem een beetje masochistisch?

Anoniem zei

Oh Arme Boez....Ze lijken zo leuk die insekten maar geven alleen maar narigheid.
Geef je hem een dikke knuffel?

Wilma zei

Maar een ezel is hij toch zeker niet!
Tja, katten en vliegbeesten. Ik ben bang dat ze dat nooit af zullen leren. Daar is hun jachtinstinct toch nog veel te groot voor.

De redactie zei

Een tikje bezorgd zijn wij toch wel. We hebben als eens meegemaakt dat een kat een vreselijk abces kreeg van een steek. Moest twee keer opengesneden worden en ook nog antibiotica. Bovendien was hij bijna gestikt. Daar zit je toch niet op te wachten!!!
We zijn trouwens nog vergeten te vertellen dat Boez gisteren een halve (nog levende)hommel heeft opgegeten en vandaag de hele dooie bij.
Ja, wij geven de Boez graag knuffels en zoenen hem op zijn botoxlipje, zelfs desnoods ook nog namens anderen! Maar dan willen wij wel graag weten namens wie, "anoniem"! Gewoon effe naam onder berichtje zetten! (Aub....)

de verslaggever/fotograaf zei

Hai Wilma! Kunnen wij de Boez nog inruilen tegen een exemplaar met een paar meer grijze cellen? We betalen graag wat bij....

Annemieke zei

Guttie! Arme Boez. Natuurlijk wel een beetje eigen schuld, dikke bult, maar toch zielig! Leren van zijn fouten doet hij kennelijk niet, dus inderdaad maar hopen dat hij geen bijen/hommel allergie ontwikkeld!

Katja zei

Nee Boezje, echt slim ben je geloof ik niet...of zou Boez gewoon een laatbloeier zijn ?

pleegmamma Wilma zei

Wat ik al eerder schreef is de garantie van Boezeltje allang verstreken, dus inruilen mag niet, maar terugbrengen mag altijd hoor. Zal ik hem volgende week dan maar weer meenemen?