vrijdag 10 april 2009

Samen klimmen.


Cera kwam op de redactie langs om met de Boez te spelen, maar Boez was er niet! Nee, Boez was waarschijnlijk in de Hoftuin aan het zooien. We besloten hem op te zoeken en te kijken wat hij allemaal aan het doen was. De fotograaf ging voorop, Cera erachter aan.



Boez zit niet in deze hoek van de tuin. Wij roepen hem maar hij komt niet. Dan maar verder zoeken, heh?



Ha, daar is hij dan, helemaal in de verste hoek van de tuin. Inderdaad aan het klooien ja. Of was het zooien? Hij trekt zich in elk geval niets van onze komst aan. Te druk heh?



Oh, hij is aan het verkennen dus! Sorry dan wij dat niet direct hadden gezien. En Boez, wat ga je nu doen? Toch niet het balkon op heh? Wel, dat is nu precies wat hij wel gaat doen.



Daarboven was hij nog niet geweest, voor zover wij weten tenminste. Na elke paar treden moet er dan ook even gekeken worden. Alle kanten uit ja. Cera blijft onder de trap staan. Zou ze hem volgen of niet?




Tenslotte is de Boez boven. Hij stapt het balkon op en verdwijnt uit het zicht.




Tja, dan moet Cera ook maar naar boven. Heel voorzichtig natuurlijk....



Boez, waar ben je? Wacht op mij!
Nou, als Cera ook uit het zicht gaat verdwijnen, moet de fotograaf toch ook de trap maar op. Beetje enge trap is het wel! De treden wiebelen een beetje en zijn bedekt met een laagje groen mos. Gelukkig is het niet nat.


Mooie zitmeubels heh, Boez? Maar moet je nu perse op het randje lopen? Ja, dat moet. Anders is er namelijk niks aan!



Cera verkent de andere kant van het balkon. Je ziet nog net haar staart. Zij doet gelukkig niet zo gevaarlijk als de Boez maar blijft wat dichter bij de vloer.



Hoewel? Goed voorbeeld doet goed volgen. En verkeerd voorbeeld blijkbaar ook.



Tja, achter die muur is het onbekend terrein. De tuinen daar kennen wij ook niet. Wij weten zelfs niet eens of daar nog meer haarfabrieken wonen! In elk geval, als er daar zijn, komen ze nooit in de Hoftuin. Geen geschikte muurtjes om overheen te springen?



Ha, het lijkt erop of Boez weer naar beneden wil. Wij juichen dat toe want dan kunnen ook wij de trap weer afdalen. Boez, het lijkt ons erg verstandig om te trap te nemen. Wil je niet zover voorover hangen?



Cera geeft het goede voorbeeld, maar Boez volgt nog niet. Hij is blijkbaar nog niet klaar met zijn verkenningsactiviteiten.



Opeens zien we hem aan de andere kant van de steeg zitten. Zonder toestemming te vragen is hij zomaar overgesprongen naar een ander dak. Het dak waar Iwan vaak op ligt te zonnen!




Wat we al vreesden, gebeurt nu. Boez gaat nog verderop. Straks zien we hem niet meer en zijn we hem kwijt. Oh, wat is het toch leuk om steeds naar beneden te kijken en over randjes te hangen!



Goed zo Boez! Kom maar weer terug! Dan gaan we naar huis en dan krijg je je koekies. Wil de Boez wel koekies?



Het interesseert de Boez helemaal niks, dat aanbod van ons. Het avontuur trekt en daar kan geen koekie tegenop. Boez geniet liever van het mooie uitzicht. Hoe hoger, hoe mooier!



Ja, dat is Iwan's plekje! Je kunt daar prachtig de hele tuin overzien. Iwan ligt er niet voor niets zo graag! Boez, zet je poten eens recht! Geen gezicht zo!



Dat is beter. Zie je vogeltjes vliegen? Hou je in de gaten dat je op een dak zit?



Ja, blijf maar op het randje lopen. Dat vinden wij heel fijn. Heb je er nog niet genoeg van? Ben je nu eindelijk niet eens klaar met verkennen? Of heet dit nu weer klooien?



Boez ziet weer wat. Wij vrezen dat hij nog wat langer op het dak wil vertoeven dan wij prettig vinden.



Maar dan opeens besluit de Boez terug te keren naar het balkon. Ja Boez, nu moet je omhoog springen. Dat is iets moeilijker dan omlaag. Maar Rooie Gijs doet dat ook regelmatig met zijn artrose, dus voor jou moet het een makkie zijn.
De Boez springt.


Nu moet je naar de trap Boez! Weet je nog waar die was? Ja toch zeker?



Ja dus. Gelukkig. Zullen we nu dan maar weer naar de redactie gaan?




Waar Cera is? Daar hebben wij eigenlijk niet zo op gelet. We kijken om ons heen.



Ja hoor. Cera heeft al die tijd zitten wachten tot haar vriendje weer beneden kwam. Wat een lieverd is het toch!



Eindelijk naar huis. De fotograaf voorop, Cera er vlak achter. En de Boez? Hij is weer omgekeerd en niet van plan met ons mee te komen. Nou Boez, dan moet je het zelf maar weten. En als je straks besluit toch thuis te komen, kijk je dan uit bij het oversteken van de Katbladstraat? Ze rijden er namelijk zo hard met die verdomde wielhuizen!

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Het lijkt wel de reincarnatie van Boris/Zorro/Dakartiest! Hij heeft geen last van hoogtevrees dat is wel duidelijk.

ina zei

Boez, de volgende keer kom je wel even bij Iwans huis buurten, he?
Wij vinden dat wel gezellig!

marian zei

Goed zo Boez!Het was wel even zoeken om de weg terug te vinden? Nou ja het was de eerste keer zullen we maar zeggen.

Katja zei

Wat een prachtige foto's van Boez op de dakrand. Zijn silhouet steekt mooi af tegen de lucht :-)