dinsdag 21 april 2009

As The World Turns (5)


De Boez was dus verdwenen in een zwart gat, maar gelukkig kwam hij snel daarna weer tevoorschijn. Nee, deze "boom" was voor hem niet hoog genoeg om in te klimmen....



Boez was dus lekker bezig met huppen, springen en duiken. Wij draaiden ons maar eens om om te kijken waar Cera was gebleven.



Ach, die zat weer mooi te wezen in het zonnetje! Zij had blijkbaar geen zin om haar vachtje te bevuilen tussen al die vieze struiken! Opeens hoorden wij een bekend geluid. Omdraaien maar weer met die camera!




En ja hoor. Daar was Bolle-wangen ook. Hij dook zomaar opeens op. Had hij tussen de struiken liggen slapen of kwam hij van de overzijde van de gevaarlijke verkeersweg? De Boez had B-w ook gehoord en gezien.



En ging op hem af. B-w liet zien hoe je het beste kon sproeien tussen het struikgewas. Boez keek vol bewondering toe. Onze leerling verslaggever heeft zelf nog nooit gesproeid en wij vragen ons af of hij dat ooit nog zal leren.




Iets verderop kwam B-w tussen de struiken vandaan. Wij hadden Cera even uit het oog verloren, maar kan het zijn dat zij achter B-w staat op deze foto? Het was allemaal niet meer bij te houden.



Het was dus niet Cera maar Bel de Franskat! Op slinkse wijze kroop hij tussen de struiken naar de Boez toe. Deze had nog niets in de gaten.



En opeens sprong Bel voor een stomverbaasde Boez langs. Zou Bel voor de verandering eens willen spelen met de Boez in plaats van hem pesten? Wij wachtten vol spanning af.



Bel was op het pad gesprongen maar kwam nu weer naar de Boez toe.


De Boez daagde op zijn beurt Bel uit! Zou Boez dan toch nog vriendjes gaan worden met Bel?
Nou, wie ook graag vriendjes wou worden met Bel was B-w. Hij was vol belangstelling voor Bel en snoof diens geuren verlangend op. Zeker het lekkere franse parfum van Bel, heh? Was B-w nu ineens bi-sensueel geworden?



Boez wachtte verder niet af wat Bel de Franskat zou gaan doen. Hij had Bel uitgedaagd en ging er nu als een haas vandoor. Want wie kaatst moet de bal verwachten. Hup, weer de struiken in!



Bel was stomverbaasd. Hoe durfde die kleine opdonder! Maar de Boez was opeens niet meer zijn probleem. Nee, dat was B-w, want deze werd steeds opdringeriger!



Ja Bel, nu heb je een vent achter je aan! Maken dat je wegkomt, voordat B-w al te intiem wordt!



En opeens komt Bolle-wangen erachter dat Bel niet precies is wat hij zoekt, ondanks die lekkere geur. Gelukkig, we zijn weer gerustgesteld. En Bel zelf ook.
Ondertussen hebben de troepen zich verzameld. Mevrouw Troy was al wat eerder naar huis teruggegaan, Japekoppie was ook al verdwenen maar Cera en de Boez stonden nu ook klaar om de Kruidentuin te verlaten.



Bolle-wangen verliet teleurgesteld het strijdtoneel. Wij beginnen zo langzamerhand medelijden met hem te krijgen.
Bel zagen we niet meer. Rustig konden we teruglopen naar de redactie, waar Cera en de Boez nog even op en onder de vergadertafel speelden. Mevrouw Troy zat plichtsgetrouw in het poezenloket te wachten. Op haar kun je altijd rekenen.

1 opmerking:

Wilma zei

Heerlijk verhaal weer. Wat gebeurt er toch eigenlijk veel daar.