maandag 7 september 2009

Ze hadden het niet moeten roken.


Mio:
Wat is dit? U zegt dat je dit kunt eten? Rare kleur voor eten, dat oranje. Hebben jullie het al geproefd? Was het lekker? Wel, ik heb zo mijn twijfels. Nee, niet alleen vanwege de kleur maar het ruikt ook vreemd.



Nee, ik denk dat ik maar bedank voor dat stukje zalm. Ze hadden het niet moeten roken, nee. Zonde inderdaad. Maar eh, er staat daar een heel buffet, niet? Nee, ik ga daar zelf niet naar toe. Veel te veel mensen ja, en u weet dat ik het niet zo heb op vreemden. Maar u zou natuurlijk iets voor mij kunnen gaan halen. Nee, liever niet iets met groente. Ook geen saladedingen, nee. Ligt er niet een of ander mooi stuk vlees? Sardientjes? Bordje kaas? Nee, ik lus geen gember, hoe verzint u het. Nou, niet erg katvriendelijk heh? Dat buffet dus ja.



Nou, laten we dan nog maar eens naar dit stukje zalm kijken. Heeft mijn hij-mens speciaal voor mij uit de pastasalade gevist zegt u? Ach, dan mag ik het inderdaad wel wat meer aandacht geven, dat stukje zalm. Ja, ik heb eraan gelikt. Nee, niet echt vies inderdaad. Weet u zeker dat je dit kunt eten? U heeft er al wat van op? En niet misselijk geworden dus. Wel, laat ik het dan maar opeten. Ja, omdat het speciaal voor mij is opgevist dan, heh? Nee, ook zonde om het zomaar hier op straat te laten liggen. Ja, u ook smakelijk eten verder...

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Gerookte zalm is erg lekker Mio! e leert het vast waarderen.

de redactie zei

Onze redactiekatten eten ook geen gerookte zalm. Maar vanmiddag ging een stukje magere runderlap (rauw) er goed in...

Hans zei

Ik heb zelf een rookoventje. Mijn schurken zijn er niet bij weg te slaan als ik zalm of forel (vind ik zelf het lekkerst) rook!