dinsdag 15 september 2009

Vervolg zaak Texel.

Op onze brief aan de Partij voor de Dieren (dhr. de Vos) kregen wij antwoord. Dit antwoord hebben wij geplaatst in onze bijlage.
Uiteraard zijn wij niet tevreden over dit antwoord en zullen uiteraard reageren middels een brief aan dhr. van Oeveren. Maar oordeelt u zelf ook maar; reacties zijn natuurlijk welkom.
De redactie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb dus ook een mail gehad van de hr van Oeveren met de surgestie om via aktie groepen, niet politieke organisaties e.d ter plekke iets te gaan organiseren.(?!) Weet deze meneer wel waar we het over hebben? Zodra we ons op het terrein van SBB en NP begeven om wat dan ook te demonstreren of wat dan ook worden we meteen door de politie opgepakt. Erger, ik ben al een beschoten en met een mes bedreigd door een drijver (jager).Trouwens, als burgers KUNNEN we NIETS doen, de politiek kan ( en misschien is het voor deze katten wel te laat, maar laten we hopen dat het dan voor de katten in de toekomst wel op tijd is)de WET laten WIJZIGEN, helaas doet de politiek dus niets en stuurt een niets zeggend antwoord.
PS, Via Inside info heb ik gehoord en daar gaan bij mij de haren overeind staan, is dit nog niet het eind. Het SBB en NP willen uiteindelijk ALLE duin en bos gebied gaan beheersen, dus overal op Texel vergunning te hebben om katten zonder meer te kunnen doden. Dus echt lieve mensen, het moet gestopt worden via de politiek. Burgers kunnen hier zo niets aan doen. Linda Bakker

Hans zei

Ik heb zojuist een lekker biertje gedronken met een oud gemeenteraadslid van Texel, een goede vriend van me. Hij vertelde dat er niets nieuws onder de zon is. Het gebeurt al jaren, maar is nu pas in de publiciteit gekomen door de actie van Dierenbescherming. Hij zei er wel bij dat hij als bioloog zijn vraagtekens zette bij het nut, de populatie wordt telkens weer aangevuld. Katten hebben territoria, dus afschieten heeft geen zin. Een vrijgekomen territorium wordt opgevuld. De werkwijze was hem overigens niet bekend, hij dacht dat ze op een nette manier werden 'ge-euthanaseerd'. Van het schieten wist hij niks af.