woensdag 16 september 2009

Geen sirene meer...


Het is al maanden geleden dat wij de sirene van Bolle-Wangen hoorden, maar we zien hem toch af en toe voorbij schuiven. Blijkbaar heeft hij zijn geluid uitgezet....



Wat ons echter opvalt, is dat BW wel heel erg mager is geworden en ook de tijd niet meer neemt om alle potplanten en paaltjes te markeren. Hij komt een beetje krachtenloos over, onze zwerver....



Belangstelling voor de dames heeft hij nog wel, zo te zien! Maar Cera was niet helemaal wat hij zocht.... Cera kwam trouwens uit zichzelf naar BW toe en niet omgekeerd. U ziet hier hoe Cera even aan de neus van BW snuffelt en hij laat het toe.


Dan gaat hij er weer vandoor met zijn graatmagere lijf. Cera kijkt hem met toch wel enige bewondering na.



En de Boez heeft het gezien, de ontmoeting tussen zijn vriendin en BW. Hij kijkt niet echt blij.
Wat gaat onze jongste bediende doen?



De Boez loopt de Poort in. Daar wacht hij op Cera. Zou zij met hem meegaan de Hoftuin in? Het is immers tijd voor de klooi en zooi-ronde!



Ja hoor, daar is Cera al. Maar de Boez blijft die vreemde blik in zijn ogen houden. Wij vertrouwen de situatie niet helemaal. Gaat hij nu nog de tuin in of is hij iets anders van plan? Wij wachten vol spanning af.



Ja hoor, wij dachten al zoiets. De Boez blijkt erg ontstemd door het neusgebeuren tussen Cera en BW en reageert zich af op zijn vriendinnetje. Deze schrikt zich een ongeluk als de Boez haar plots bespringt.



Nou, dat wordt dus niet spelen of klooien en zooien in de tuin. Cera loopt de Poort voorbij en gaat haar eigen weg. Wij geven haar groot gelijk want de Boez heeft zich duidelijk misdragen en zo te zien is hij nog steeds zijn frustratie niet kwijt. En dat terwijl het alleen maar even neus-neus contact was geweest van Cera en BW. Nu blijkt de Boez dus toch een beetje een jaloers ventje te zijn. Dat valt ons erg van hem tegen; wij hadden het liever anders gezien. Ondertussen loopt BW aan het eind van de Katbladstraat te sjokken. Hij is zich van geen kwaad bewust en moet zich weer de dag doorworstelen....

1 opmerking:

Annemieke zei

Arme BolleWangen! Misschien is hij wel ziek...
Hopelijk komt het goed tussen Cera en Boez en blijft Cera niet bang voor hem. Dat zou zonde zijn - ze zijn zo leuk samen!