zondag 20 september 2009

Was zij het nou?


In de Parallelstraat konden wij haar niet vinden; zij lag niet op een wielhuis of ander vervoermiddel, en ook niet gewoon op de straat. Ook in de Katbladstraat zagen wij Luna niet. Tenslotte echter kwamen wij haar tegen in de Kruidentuin. Luna had net een lange wandeling achter de rug (zij kwam van de overkant van de gevaarlijke verkeersweg) en kwam enigszins vermoeid op ons over.



Nee, zij wilde niet met ons spreken toen wij haar vroegen naar haar aandeel in een conflictje in de Katbladstraat eerder op de dag. Wij hadden namelijk van een getuige vernomen dat er een opstootje was, en dat daar Zwarte Gijs, een stevige, felle Schildpad cq Lap en Storm bij betrokken waren geweest. Het was begonnen met een ruzie tussen Gijs en "Lap", waarbij Gijs het onderspit had moeten delven. Vervolgens had Storm zich er ook nog tegenaan bemoeid en gepoogd de "Lap" te kalmeren (op zijn eigen wijze natuurlijk), maar dat de dikke "Lap" zich nauwelijks iets van hem had aangetrokken.
Wel, er was maar 1 stevige Lap in de buurt die dat geweest kon zijn, volgens ons dan. Want wij hebben in de Katbladbuurt nog nooit iemand gezien die het op durfde te nemen tegen jongens van zwaar kaliber. Behalve Luna dus; die laat zich echt door niemand op haar kop zitten.
Maar was zij het nu of niet? Want wij willen het natuurlijk wel zeker weten. Getuigen van het opstootje in de Katbladstraat kunnen zich melden bij het lkb.

1 opmerking:

Annemieke zei

Het zou me niets verbazen! Hopelijk meer info hierover van getuigen.