woensdag 2 september 2009

Het dakgevecht, (het laatste) deel 4


Nog een toeschouwer. Het is Kaija die eveneens niet van het raam weg te slaan is.
Over onderstaand laatste filmpje het volgende:
het lijkt alsof er in slowmotion is opgenomen, maar dat is dus niet zo. Japekop (we hebben u al eens gemeld dat hij geen vechtjas is) heeft besloten dat het zo genoeg is geweest, en heeft zich omgedraaid om naar huis terug te gaan. Zij bewegingen zijn tergend langzaam en hij is super geconcentreerd en op zijn hoede. Hij vertrouwt Simba voor geen cent en dat is ons inziens ook helemaal terecht. In elk geval moet het voor Simba duidelijk zijn dat hij niet welkom is in de buurt van ons slaapkamerraam of onze keukenkoepel. Wij hopen dat hij zich dat, de volgende keer wanneer hij zijn eigen raam uitstapt, goed realiseert.
Wij hebben trouwens verschillende delen van de filmpjes moeten wegsnijden omdat de hele voorstelling verschrikkelijk lang duurde. Wij hebben zeker meer dan een kwartier in de koude wind gestaan. Bovendien waren de beelden waarop toch niks gebeurde niet zo interessant, meenden wij. Hieronder dus het laatste deeltje.


8 opmerkingen:

Annemieke zei

Japekop loopt wel HEEL langzaam inderdaad. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

de verslaggever zei

Goed heh? Dat terugtrekken van Japekop? Echt, katser kan het niet...

Katja zei

Wow !!! Ik had het niet achter Japekop gezocht hoor !Zeker niet met Simba, alhoewel hij natuurlijk veel te zachtaardig is om een bangere kat te lijf te gaan.
En die slowmotion is inderdaad fantastisch. Knap hè, dat ze dat kunnen.

Annemieke zei

Inderdaad! Je ziet hem denken: als ik heeeel langzaam beweegt heeft Simba het vast niet door.

de verslaggever zei

O nee, mevrouw Annemiek. Zo zat het niet. Japekop was hier duidelijk de baas en hij laat Simba gaan, maar maakt door zijn slowmotion duidelijk dat er niet met hem te spotten valt en dat Simba het niet moet wagen nog iets tegen hem uit te halen. Het is geen angst van Japekop maar je vijand laten zien dat je op je hoede bent, dat Simba moet blijven waar hij is en dat je elk moment weer kan toeslaan. Simba begrijpt dat goed en durft dan ook niet meer van zijn plek te komen. Hij ging er pas vandoor toen Japekop ver genoeg weg was.

de baas zei

Japkop is dus geen vechtjas maar als iemand echt te brutaal en agressief is, grijpt hij wel in. Dit zeggen wij niet omdat Japekop bij ons hoort maar omdat zo de situatie is. Hij zoekt nooit de confrontatie op en zal dus nooit zelf een knokpartij beginnen, maar als de andere kat zich te dominant gedraagt op ons terrein, staat Japekop zijn mannetje en zal hij de ander een lesje leren. Dat heeft hij van zijn moeder geleerd trouwens....
Japekop is in dit filmpje toch echt te baas en wij zijn zeer trots op de manier waarop hij Simba heeft weggejaagd en zich daarna zo knap terugtrok.

ina zei

Heel goed gedaan, Japekop!
Je bent niet alleen een topverkenner, maar ook een goed strateeg.

Annemieke zei

In dat geval: goed gedaan Japekop! We zijn allemaal trots op je.