zondag 27 september 2009

De rotzooischopper, deeltje I B


De grote gemarmerde ging er maar weer eens vandoor. Hij vond blijkbaar Thassos te dominant of hij had geen zin in gedoe. Kaija zit op de achtergrond en doet net of ze helemaal niks met de zaak te maken heeft.





Maar uiteraard houdt Kaija de jongens toch maar in de gaten. Tja, het is wat als er zo maar een stel van ver in jouw tuin komt ruzie schoppen! En dat terwijl de mensen net je favoriete boom hebben kaalgesnoeid! Ja Kaija, het kan soms allemaal vreselijk tegen zitten in het leven... Maar laten we verder gaan met het verhaal.






Thassos heeft iets anders ontdekt. Wij vrezen het ergste...

Wij hadden namelijk Cera niet naar huis gestuurd toen wij het tumult waarnamen, en ze is trouw bij ons in de buurt gebleven. Thassos heeft haar ontdekt. O jee.





Ach meisje, wat ben je toch een moedige verslaggever! Ook als er gevaar dreigt blijf je op je post! Nu maar hopen dat het goed met je zal aflopen!

Cera ziet Thassos aankomen. Wij willen niet dat Thas ons topmodel te grazen neemt. Wij geven hem daarom alvast maar een waarschuwing.





En Thassos lijkt zowaar naar ons te luisteren. Met name deze foto was belangrijk om Thas te kunnen identificeren. Het witte befje dus... Wel, omdat Thas zo braaf bleef zitten, konden wij hem uitgebreid aaien. Als we van te voren hadden geweten wat hij nog allemaal meer zou gaan uitvreten, hadden wij dat waarschijnlijk niet zo enthousiast gedaan, dat aaien dus.




Toen kroop Thas de struiken in. Wij waren erg blij dat hij Cera met rust liet. En dachten dat alle gevaar was geweken. We liepen wat heen en weer om nog wat meer leuke plaatjes te maken.




Zoals deze dus.

Cera was ook blij dat Thassos was opgeduveld. Maar omdat hij niet echt ver weg was, hield zij hem toch maar goed in de gaten. In elk geval zat ze daar lekker in het zonnetje...




Thas kwam uit de struiken en we mochten hem nog een keer aaien. Daarna ging hij blij de rest van de tuin verkennen.




Hoewel, was het wel verkennen wat hij deed? Of was hij iets van plan?




Ja, hij was iets van plan. Thas wist dat de Grote Gemarmerde de tuin nog niet had verlaten en ging naar hem op zoek. En hij hoefde niet lang te zoeken.




Inderdaad, de GG had zich verschanst tussen de varens. En Thas ging hem opzoeken. Wij wisten dat daar gedonder van zou komen en liepen snel een stukje om. Want we wilden namelijk niets missen van de volgende ruzie!




Ja, GG zag Thassos natuurlijk aankomen. En hij was er klaar voor; dat konden wij aan zijn hele houding en blik zien. Nu maar samen met GG wachten. Thas kwam sluipend naderbij. De spanning was bijna niet te houden. Wij zetten de camera op de filmstand.





Wel, wij hadden meer van Thassos verwacht. Maar blijkbaar zat GG deze keer in een betere positie en had Thas ingeschat dat hij het op dit moment niet kon winnen. Kwam er dan nog een volgend moment?

Lees hieronder deeltje c...

Geen opmerkingen: