zondag 27 september 2009

De rotzooischopper, deeltje I C


GG had er genoeg van. Hij had het nu wel gezien in deze vreemde tuin en verdween via de uitgang. In welke richting hij vervolgens ging hebben wij niet waargenomen want wij kregen iemand anders in het oog en waren daar niet gelukkig mee.





Onze jongste bediende was de tuin ingekomen. Hij was zeker zijn vriendinnetje Cera aan het zoeken geweest. De Boez had zich weliswaar bescheiden in een perkje opgesteld, maar wij hadden ondertussen in de gaten dat er met Thassos niet te spotten valt. En dat hij niet naar de Kruidentuin was gekomen om bloemetjes te plukken maar om rotzooi te schoppen. Hadden wij het bij het juiste eind?






Gelukkig. Thas negeerde de Boez. Voor nu dan heh? Hij had zin in wat snuifjes Nepeta gekregen en bleef enige tijd met zijn snufferd tussen het plantje neuzen. Maar we wisten dat dit ook een afleidingsmanoeuvre zou kunnen zijn. Zou u toch ook gedacht hebben? Daarom.




We bleven dus erg waakzaam en Thas liep een beetje als een dronken(kat)man heen en weer over het pad. Af en toe keek hij even heel snel in de richting van de Boez. Niet te lang want dat zou te opvallend zijn, heh?




En daarna ging hij braaf in het centrum van de tuin zitten.

Cera zat trouwens nog steeds op het tafeltje in de zon, maar niet om te zonnen doch om vooral heel goed op te letten. Brave meid.



En de Boez bleef heel lief in het perk zitten. Zogenaamd aan de plantjes ruiken en de onschuld spelen. Wel, voorlopig zou er dus wel helemaal niks gebeuren. Wij konden net zo goed ook even gaan zitten, dachten wij. Maar toen deed de Boez iets heel doms. Hij verloor zijn geduld en kwam naar het centrum van de tuin toe. Ja, waar Thassos nog steeds naar hem zat te loeren. Nee Boez, niet doen! Boez, ga terug! Maar Boez kwam toch.




Thas is al opgestaan. Hij berekent zijn kansen. Wacht het juiste moment af. En dan..........




Wham! Boez in paniek en krijsen! Plukken haar vliegen in het rond! En wij? Wij staan opeens zo maar midden in de tuin te schelden. Op Thassos ja!


Hoe gaat dit in 's hemelsnaam aflopen? U leest het morgen....

3 opmerkingen:

Katja zei

Is die Thassos nou helemaal besodelatafeld !!! Is dat terras al dicht dan ? Zou toch pas per 1 oktober ???

Wilma zei

Thassos leek toch altijd wel een lieverdje, maar schijn bedriegd duideijk. Wat een ettertje!

de redactie zei

Nou nou mevrouw Wilma! Wel op uw taal letten, heh?