vrijdag 11 september 2009

vervolg kattenmoord.... ingezonden brief.

Mevr.

Bedankt dat u ook melding maakt van de Kattenmoord op Texel, die op 1 oktober 2009 hier op Texel van start gaat. Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen protest zullen aantekenen tegen dit zinloze afslachten.
Waarom dit een zinloze actie is? Ten eerste is de schuld van het schade veroorzaken bij grondbroedende vogels, kleine knaagdieren en amphybieën wel bij de verwilderde katten gelegd, maar de bittere waarheid is dat de overgrote en totaal uit de hand gelopen populatie kok- en mantelmeeuwen, kraaien en eksters, de ware schuldigen zijn. Hierop mag door alle jagers niet meer geschoten worden door de overheid, kortom zij zijn beschermd.
Nu weet elke jager dit ook best wel en ik heb deze info ook uit jagers kringen, omdat niet elke jager een kattenhater is en ook niet achterlijk.
Het is dus ook van het grootste belang dat de werkelijke waarheid verteld wordt.
Helaas getuigt de actie van SBB, NP ( nationaal park) en Natura 2000 van een totale onkunde van (verwilderde) katten en hun habitat.
Het doden van verwilderde katten uit de duinen schept een aantrekkende werking van de halfwilde camping katten en boerenkatten richting duinen. De verwilderde katten in de duinen hebben een territorium, door overpopulatie in de recreatie parken zwerven ze richting duinen waar zij veel moeilijker te beheersen zijn (castreren van volwassen dieren, kittens hersocialiseren en zieke en oude dieren euthaniseren door de dierenarts).
Van af 2000 loopt het castratieplan vrij goed en er is redelijk goed resultaat. Tot nu toe heeft de Gemeente altijd redelijk goed meegewerkt en het is alleen maar te wijten aan de ongeinte-
resseerdheid van 1 ambtenaar dat de club van dhr. E. v.d Spek en mevr P. Schut zijn kans heeft schoongezien om deze voor Texel zeer negatieve zaak door te drukken.
Helaas gaat het ook zo ver dat niet alleen vermoedelijke verwilderde katten worden doodgeschoten maar alle zich in de duinen ophoudende katten zonder chip. En helaas is het meerendeel der Texelse huiskatten niet voorzien van een chip.
Wilt u zo vriendelijk zijn dit verhaal op uw website Leids katblad te zetten ter info van het publiek zodat de mensen de echte waarheid weten? Onze dank,

met vr. gr. Linda Bakker
Julianastraat 10
Den Burg TEXEL
0222-316573

5 opmerkingen:

Inge zei

Kan dit bericht ook verzonden worden naar de landelijke pers?
Kan de partij v/d dieren hier geen kamervragen over stellen?

Hans zei

Ik onderstreep deze voorstellen. Ik ben zelf overigens oud-inwoner van Texel (gewoond in 't Horntje) en oud-medewerker - bioloog - van het NIOZ. Al de tijd dat ik op Texel heb gewoond heb ik nog nooit een verwilderde kat in de duinen gezien, ze waren er toen niet. Ik spreek nu van 1981 to en met 1990. De huidige katten nu wegvangen betekent een doorlopende aanvulling, precies zoals hier wordt geschetst. Dit moet inderdaad naar de landelijke pers en naar de partij van de Dieren. Jan Wolkers is inmiddels de ondergrond aan het doorploegen, zo vaak als hij nu al zich in zijn graf heeft omgedraaid! En nogmaals, ik heb er eerder iets over geschreven en heb Het Katblad daar heb ik al een stukje over ingestuurd. Schade in de natuur door al dan niet verwilderde katten valt in het niet bij schade door het verkeer en landbouwgif! Ook op Texel. Ik heb gisteren gegoogled en ben erg geschrokken dat een medewerker van het IVN (met krokodillentranen) zegt dat het helaas noodzakelijk is. Ik ben zelf actief binnen de IVN hier in Leiden en ga polsen of het IVN het hier het hier mee eens!

Anoniem zei

Mijnheer Hans,
wilt u zo goed zijn uw mening te geven in de Texelse Courant en mijn relaas in de texelse courant ( indentiek aan wat hier geplaatst) te ondersteunen? Ik heb contact proberen op te nemen met de Partij van de Dieren, helaas zonder succes, wie kan helpen?
Mijn bericht mag ten alle tijden ( onveranderd) overgenomen worden.
Goed idee dit naar de landelijke pers te sturen.
alvast bedankt. Linda Bakker

Hans zei

Correctie op vorige reactie Hans: het was een medewerker van Staatsbosbeheer....

Hans zei

Ik wil wel meewerken, maar dan wil ik persoonlijk contact met u opnemen. Annemarie heeft mijn e-mail adres. Ik ga geen adressen hier publiceren. Annemarie mag mijn e-mail adres naar u zenden. Bestaat mijn toenmalige stamkroeg 'De Grote Slock" nog?