vrijdag 18 september 2009

Niet zomaar een kat!


Op onze ronde door de Kruidentuin zagen wij opeens, verscholen tussen de verschrompelde varens, een lichtgekleurd kattenkoppie. Hij of zij wilde duidelijk niet gezien worden en wij wilden uiteraard het onze daarvan weten. De bekende lokgeluidjes werkten niet bij deze kat, integendeel, hij/zij waggelde snel naar het centrum van de kruidentuin om zich aldaar te verschuilen.



Ha, Vlinder dus! Nou, van verstoppen was hier geen sprake dus, maar in elk geval zat Vlinder, al was zij nu duidelijker zichtbaar, hier wel op een plek waar wij niet bij konden komen. De boom in het centrum van de tuin heeft stevige, laaghangende takken en aan een tijgersluipgang doen wij niet omdat wij onze kleding netjes willen houden en bovendien niet meer zo lenig zijn.... Maar dat terzijde.



Dus lieten we het bij hangen over het hekje, armen met camera uitstrekken en dan maar hopen dat we Vlinder een beetje scherp in beeld kregen. Dat laatste lukte maar matig, zoals u kunt zien.
In elk geval kunnen wij (en u dus nu ook) wel vaststellen dat Vlinder nog steeds behoorlijk aan de maat is, en nu snappen wij tevens waarom zij zich alsmaar wil verstoppen. Ja, want als je, door je gewicht, niet meer zo snel kan zijn, moet je zorgen dat je veilig zit zodat je geen sprintjes hoeft te trekken; dat levert alleen maar nog meer frustratie op.



Wij probeerden Vlinder scherp in beeld te krijgen en moesten daarvoor rond het centrum van de tuin zoeken naar een opening tussen de bladeren. Daarbij moesten wij dus ook regelmatig over het hekje hangen en diep door de knieƫn gaan. En natuurlijk kwamen er mensen voorbij die erg nieuwsgierig waren, wilden weten wat ons doelwit was en dan "oh, het is maar een kat" riepen. Wel, met dit soort mensen willen wij niets te maken hebben, want zij zijn onwetend en arm van geest. Bovendien is Vlinder niet zomaar een kat, dat zie je zo!
Wel, Vlinder was niet bereid zich zo te draaien dat wij haar een beetje voordelig in beeld kregen, dus gaven wij het tenslotte maar op. Wij wachten maar weer op betere tijden, zeg maar.....

6 opmerkingen:

Hans zei

Ze mag wel eens op dieet!

Annemieke zei

Ze is inderdaad aan de maat...maar maar een kat! Geen enkeke kat is maar een kat. Arm van geest inderdaad.

ina zei

Inderdaad.
Heb je wel eens geprobeerd een kat af te laten vallen?

de fotograaf zei

En hebt u wel eens een kwartier met uw buik over een ijzeren stang heen gehangen om een fotootje te kunnen maken? Voor een Katblad? Dit wilden wij ook wel even kwijt, dus....

Hans zei

@Ina,

ja, dat heb ik wel eens gebrobeerd.

Forget it but.

Garfield zegt: diet is 'to die' with a 't '

Katja zei

Ik vind de combinatie van kat en naam eigenlijk ook 'tragikomisch' in haar geval.
Door de naam krijgt ze eigenlijk iets vertederends.