zaterdag 19 september 2009

Ik waarschuw u maar....


Storm:
Fijn dat u mij even heeft geaaid, maar u begrijpt natuurlijk wel dat ik ondertussen de straat heel goed in de gaten moet houden, heh? Ja, ik zie uw Boez verderop zitten en wil hem nog graag een lesje leren. Vette pech inderdaad dat hij een van u is, maar daar kan ik echt geen rekening mee houden. Zelfs al dreigt u mij nooit meer te willen aaien als ik hem te grazen neem.
Het gaat hier namelijk om mijn reputatie als "schrik van de straat", snapt u? Als ik niet iedereen regelmatig duidelijk maak dat ik hier de baas ben, gaat die reputatie naar de maan en dat kan ik mij niet permitteren dus. Weet u nog dat ik mijn staart kwijtraakte en toen in een depressie was geraakt?



Ja, ik had het er toen behoorlijk moeilijk mee en het is een wonder te noemen dat ik er weer bovenop ben gekomen. Lange tijd hebben ze me uitgelachen en daar ging ik bijna onderdoor. Maar goed, ik krabbelde dus weer op en heb mijn oude positie als "Schrik" weer terug veroverd, maar ik moet er goed op letten dat ik die positie ook handhaaf; een tweede depressie zou ik niet aan kunnen. Vandaar dat ik uw wens om uw katten te ontzien helaas niet kan vervullen. Ja, ook al kost me dat uw affectie, ja.
Wie mijn opvolger moet worden als ik ga verhuizen? Wel, daar ben ik nog steeds niet over uit. De enige kandidaat die ik op het ogenblik kan verzinnen en die enigszins in aanmerking komt voor overname van mijn zo belangrijke positie, zou wellicht Zwarte Gijs kunnen zijn. Maar hij is vaak niet overtuigend genoeg. Nee, hij zet niet door. Kijk, zoals ik het graag zie is er gewoon bovenop springen, geen waarschuwingen vooraf maar zo van: Kip, ik heb je. Nee, geen oog in oog staan, geen flauwekulletjes, direct nagels en tanden erin. Vandaar ook mijn hinderlagen inderdaad, dan krijgt de ander geen tijd om zich voor te bereiden. Zo moet het en niet anders. Maar Zwarte Gijs laat zich nog wel eens verleiden tot discussies of scheldpartijen, en dat vind ik dus onder de maat en dat maakt dat ik grote twijfels heb omtrent deze jongen. Met betrekking tot mijn opvolging dus, ja.
Ach, ik zie dat uw Boez de Hoftuin in is gegaan. Dat betekent dat hij niet meer in mijn vizier is en dat u mij nu dus in alle rust verder kunt aaien. Wat bedoelt u met "gek gevoel dat ik niet door kan aaien na de rugpartij"? We gaan het toch niet weer hebben over mijn staart die ik niet meer heb, heh? Ja, dat zou ik namelijk erg kinderachtig van u vinden en bovendien zeer onaangenaam. Nee, laat dat aaien nu verder maar zitten. En houdt u er maar vooral rekening mee dat ik nog niet weg ben, heh? Ik waarschuw u alleen maar.....

Geen opmerkingen: