maandag 7 september 2009

Hof was erg vol....


Rooie Gijs:
Zo, mevrouw Katblad. Was het feestje leuk? Ja, dat had ik al door dus. Hoop mensen, hoop mensengeklets en gedoe. En daarom zit ik dus hier, op uw tafel. Te wachten tot ze allemaal opgedonderd zijn, ja.



Natuurlijk weet ik best dat het de verjaardag van mijn mens is. Het zijn dan ook allemaal wel bekende mensen die er zijn, alleen hadden ze niet allemaal tegelijk moeten komen. Ja, want zo'n club mensen bijelkaar is erg overheersend en daar ga ik dus niet tussen zitten en ook niet bij.
Ja, ik weet ook dat er allerlei lekkers is, maar ik doe het straks wel met de restjes. Is er nog wat over eigenlijk?



Nee, ik weet dat het feest nog niet voorbij is, want dat kan ik hier vandaan goed zien. Horen trouwens ook. Maar de happen waren dus nog niet op? Oh, daar wordt nog van gegeten. En ze drinken zeker ook heh? Ja, daar was ik al bang voor. Dan blijven ze natuurlijk weer net zolang tot alle flessen leeg zijn.
Wel, dan zal ik hier nog wel een poosje blijven. Ja, op uw tafel als u het niet erg vindt. Nee, voorlopig is het niks gedaan daar in dat Hof. Normaal gesproken is het er fijn en ik doe zelf alle moeite om het daar niet te vol te laten worden. Maar tegen zo'n bende mensen kan ik niet op, inderdaad. Ja, gaat u gerust maar naar binnen. De jongens eten geven zeker? Nee, mijn eten zal voorlopig nog wel niet worden opgediend. Omdat ze dus nu even geen tijd voor me heeft, mijn mens. Maar ze moet het natuurlijk niet te bont maken, heh? Nee, een verjaarsfeest zo nu en dan mag wat mij betreft wel, maar daarna ben ik weer aan de beurt qua aandacht. En mocht het nu allemaal erg uit de hand lopen, pak ik gewoon weer mijn koffer, heh? Maar zover is het nog niet, nee.

3 opmerkingen:

ina zei

Gefeliciteerd, Jopie.

Annemieke zei

Ik krijg bijna medelijden met hem! Maar hij heeft een rustig plekje gevonden en vanavond is het allemaal weer voorbij.

de redactie zei

Wij zullen de felicitatie doorgeven want het mens van Rooie Gijs leest het Katblad helaas niet...