maandag 14 september 2009

Tevreden? Nee....

Geachte mevrouw Kemp,
Hartelijk dank voor uw email over het afschieten van katten op Texel.
De Partij voor de Dieren is hiermee bekend.
Staatsbosbeheer wil de verwilderde katten op Texel verwijderen, omdat deze natuurschade zouden aanrichten. Echter is het nooit echt aangetoond dat de katten op Texel inderdaad natuurschade veroorzaken. Daarnaast is afschot een schijnoplossing. Het is een hardnekkig misverstand dat je een ongewenste populatie zou kunnen bestrijden door dieren weg te vangen of te doden. Wanneer dieren gedood of verwijderd worden, zal dat resulteren in aanwas van nieuwe dieren. Afschot leidt dus tot niets en de problemen blijven zich herhalen.De Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Noord-Holland wil het afschieten van de katten op Texel voorkomen en is hier dan ook druk mee bezig. Ze hebben daarnaast een goede verstandhouding met de Dierenbescherming over deze kwestie. En ze dringen er bij Staatsbosbeheer en Nationaal Park Duinen van Texel op aan te kijken naar diervriendelijke alternatieven.
De Statenfractie Noord-Holland stelde al eerder Statenvragen over het afschieten van huiskatten. U kunt deze vragen via de volgende link bekijken:
http://noordholland.partijvoordedieren.nl/content/view/289//Fractie/view/kamervragen/496
Ook de Tweede Kamerfractie heeft al eens Kamervragen gesteld over het afschieten van katten. Deze vragen kunt u via deze link bekijken:http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/148/Fractie/view/kamervragen/556
We blijven deze kwestie op de voet volgen en we zullen alle mogelijkheden aangrijpen om afschot te voorkomen.
Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
Imke Banen
Partij voor de Dieren
http://www.partijvoordedieren.nl/

Wij danken de partij voor de snelle reactie, maar of we nu helemaal tevreden moeten zijn met dit antwoord??? (De kamervragen werden in zomer 2008 gesteld, menen wij. Nu, een jaar later gaat het wel over ca. 50 katten!)
De redactie.

Geen opmerkingen: